Ferrari 328 GTS | € POR

Bilspecifikationer:

ÅR: 1987
TILLVERKARE: Ferrari
MODELL: 328 GTS
KAROSS: Targa
KM: 86.200
VÄXELLÅDA: Femväxlad manuell
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 271 hk
PRIS: POR
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Ferrari 328 GTS 1987 i blått till salu

Modellen:

Ferrari 328 GTS, som introducerades vid Frankfurtsalongen 1985, representerar en fängslande utveckling inom 308 GTB- och GTS-linjen. Genom att behålla den mekaniska grunden för 308:an genomgick den anmärkningsvärda förbättringar, inklusive en större 3.2-litersmotor, vilket resulterade i ökad kraft och vridmoment. Tillgänglig i Gran Turismo Berlinetta (GTB) coupé och Gran Turismo Spider (GTS) med en targa-topp, 328 GTS hyllas för sin tillförlitlighet och praktiska underhåll. Med 7,400 1989 tillverkade enheter är den fortfarande en klassiker i Ferraris historia. 348 banade den graciöst vägen för sin efterträdare, Ferrari .

Inredning: Magnolia-läderinteriören ger en hisnande kontrast till azzurro metallizzato-exteriören, särskilt med tanke på bilens targa-topp, som erbjuder en bättre bild av den kontrasterande interiören. Magnolia-interiören ger en Miami Vice-estetik och skiljer den från din typiska Ferrari. Nyligen helrenoverad, interiören, med mörkblå mattor och magnoliasäten, erbjuder en bekväm men ändå sportig sittställning. Interiören innehåller även förvaring för targa-toppen bakom sätena, för när du vill ha utomhusupplevelsen. Targa-toppen gör Ferrari 328 GTS till en mycket mångsidig bil. Upplev den perfekta cabriolet med toppen av eller känslan av en vältät coupé med toppen på. Det är enkelt att ta bort och installationen kan skötas av en enda person.

Exteriör: Den azzurro metalizato blå exteriören utmärker denna Ferrari 328 GTS. Bilen kompletteras också av tidigare modeller med bredare tallrikshjul och ett fabrikssänkt chassi, vilket lämnar bilen 40 mm lägre. Det sänkta chassit bidrar till bilens estetik utan att kompromissa med komforten. Den ljusare nyansen av blått kompletteras också av exteriörens svarta accenter. 

Motor och mekanik: 3.2-liters V6-motorn går exceptionellt bra, tillsammans med en inkopplande växellåda. Den gated manuella växeln bidrar till körupplevelsen, och hör de distinkta klickningarna när du tar dig igenom växlarna. Bilen klarar sig utmärkt i kurvor, med smidig styrning och en välbalanserad fjädring som lämpar sig för varierande vägförhållanden. Motorn ger ett imponerande ljud som bidrar till den totala körglädjen.

Historik och dokumentation: Ferrari 328 GTS har en rik historia, som börjar med försäljningen till Mohammed Bin Fahd El Sudeiri, prinsen av Jeddah, den 22 december 1986. Under åren har den genomgått betydande underhåll, inklusive kompletta tjänster, MOT-inspektioner och reparationer av auktoriserade Ferrari-återförsäljare. Detaljerade servicejournaler dokumenterar regelbundet underhåll, med en omfattande service hos EB Auto 2022 inklusive byte av kamrem, växellåda och återställning av bromssystem. Bilens historia är väldokumenterad fram till dess senaste MOT-besiktning i oktober 2022, vilket etablerade den som en väl underhållen och omhuldad klassiker.

Bilen kommer med alla sina originalböcker, en stämplad servicebok och omfattande dokumentation, inklusive fakturor, köparkontrakt, MOT-papper och mer. Dessutom inkluderar bilen det mycket önskvärda och ursprungliga 4-delade Ferrari-bagagesetet, komplett och i utmärkt skick.

Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska Ferrari tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Ferrari 328 speciell?

  • Supersällsynt färgkombination
  • Fabriks sportchassi (nedre)
  • Alla originalböcker, verktyg mm
  • Sublima servicerekord
  • Nya Michelin däck
  • Pre ABS och Cat

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish