Mercedes 300SL W198 Måsvinge | € POR

Bilspecifikationer:

ÅR: 1955
TILLVERKARE: Mercedes
MODELL: 300SL
KAROSS: Coupe
KM: 101.800
VÄXELLÅDA: Fyrväxlad manuell
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 215 hk
PRIS: POR
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Mercedes 300SL Måsvinge till salu

Mercedes-Benz 300 SL, tillverkades från 1954 till 1963. En legendarisk tvåsitsiga sportbil som kom i två utföranden. En måsvingad coupé från 1954 till 1957 och en roadster från 1957 till 1963. Ursprung och teknik från racingbilen W194. Redan från 1952 var 300 SL utrustad med ett banbrytande mekaniskt direktinsprutat bränslesystem. Vilket avsevärt förbättrade kraften hos dess treliters överliggande kamaxelmotor sex cylindrar. En 263 SL, som kan uppnå hastigheter nära 163km/h. Den hyllades som en pålitlig racing bil och den snabbaste produktionsbilen i sin tid. Dess ikoniska dörrar och innovativa lätta rörformade ramkonstruktion markerade den som en banbrytande bil. "SL"-beteckningen, härledd från den tyska termen "super-leicht" som betyder "superlätt", detta underströk bilens racinginspirerade lättviktsdesign. 

Exteriör: Mercedes 300SL #5500394 har en mycket fin djupsvart lack av hög kvalitet. Bilen har sin ursprungliga färgspecifikation i "040 Black". Även om några mycket små defekter och spår av slitage är uppenbara på bilen, är det övergripande skicket imponerande. Alla paneler visar perfekta gaps och stänger och öppnar fint. Förutom framrutan är allt glas med Securit vattenstämpel. Bilen har perfekt harmoni i både skick och körhöjd. Den har tidsperiod korrekta Talbot-speglar monterade på framskärmarna. Michelin-däck av bästa kvalitet monterade på originalfälgarna.

Inredning: Den röda skinnklädseln i denna Mercedes 300SL är tillverkad med tanke på detalj och kvalitet, kompletterad med original mattor i "loopstyle" material som de flesta Tyska bilar från denna tidsperiod. Alla instrument fungerar som avsett och i bra skick, den har även en original radio.

Alternativen för denna Mercedes 300SL Gullwing var:

 • Speciallackering (högglans)
 • Special inredning
 • Radio Becker Mexiko
 • Verlängerte lenksäule (ratt längre ut)
 • Stötfångar horn
 • Torkare framruta 
 • Väsk set (finns inte kvar)
 • Motor med specialdelar 
 • Bakaxel utväxling 1:3 42 SA

Motor och mekanik: Mercedes använde en 3-liters, sexcylindrig motor som producerade 215 hk för Mercedes W198. Denna 300SL, med matchande numbers, har sitt ursprungliga motornummer och plakett som motsvarar leveransnoteringar. Motorn startar lätt och går felfritt, med växellåda, bromsar och även all annan mekanik är i ordning. Tidigare ägare har rapporterat att motorn, växellådan, bakaxel och bromsarna har renoverats till fullo av en tysk specialist omkring 2016, med ytterligare servicearbete utfört 2023.

Historia: Denna 1955 års Mercedes 300SL Gullwing såldes av en lokal Mercedes-återförsäljare i Braunschweig Tyskland den 26 juni 1955. Denna måsvinge har en intressant historia, och har ägts av den tyske racerföraren Kurt Ahrens. FIVA-kortet som utfärdades i december 2000 indikerar ägande av det italienska företaget IMMOBILIARE G3. Denna 300SL har också dokumenterat deltagande i Mille Miglia mellan 2000 och 2010. Bilen har varit med nuvarande ägande sedan 2019 och har inte använts mycket. Ramen har renoverats i slutet av nittiotalet och har inte använts så mycket sedan dess.  Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska Mercedes Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Mercedes 300SL speciell?

 • Mycket sällsynt i svart
 • Utmärkt skick
 • Förste ägare Kurt Ahrens 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish