Jaguar E-type Coupe i rött | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1964
MÄRKE: Jaguar
MODELL: E-Type
KAROSS: Coupe
KM: 33000
VÄXELLÅDA: 5-växlad manuell
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 265
PRIS: SÅLD
 

Fordonsöversikt

Exteriör: Denna 1964 Jaguar E-type serie 1 till salu målades om för två år sedan och bilen har inte använts efter detta. Eftersom den fortfarande var i den allra första färgen så målades den bara om på utsidan. Under huven finns fortfarande originalet. Med en sådan original orörd E-typ är det alltid svårt att bestämma var gränsen ska dras. Du vill behålla den så original som möjligt och samtidigt ha en snygg bil. Så efter lackeringen fick Jaguaren också ny krom på stötfångarna. Alla gummidetaljer byttes ut. En uppsättning nya kromade ekerhjul monterades. De ursprungliga Jaguar E-type Series 1-hjulen sparades, precis som alla andra originalbitar.

Nyckelfunktioner:

 • Original med 20.400 mil!
 • Matchande siffror och färger
 • Perfekt originalinteriör
 • 5 växlar
 • Toppskick och går som en raket

Inredning: Det är en mycket original Jaguar E-type Series 1 Coupe interiör i vackert skick. Det svarta lädret på skopsätena är bara perfekt. Skummet i sätena är fint och stadigt. Instrumenten ser bra ut och har alla funktioner. På baksidan är allt original. Den har alla originalartiklar som verktygsrulle, reservhjul, handbok etc. I 1-skicksklassificeringen av denna bil har det tagits i beaktande att vissa delar som interiör är original. Och enligt mig har original ett högre värde än nytt, även om det inte är perfekt.

 

Säljes: Jaguar E-type Series 1 coupé

Motor: Eftersom den här bilen stått så länge behövde motorn byggas om. Den skickades av den anledningen till Storbritannien för en fullständig ombyggnad och känns idag otroligt stark. Motorn är fortfarande i pausperioden. Tillsammans med ombyggd motor monterades en femväxlad ZF-växellåda för att hålla nere motorvarvtalet under dessa motorvägsmil.

Historia: En av anledningarna till att du bör köpa denna spektakulära Jaguar E-Type Coupe från 1964 är att denna klassiska Jaguar såldes ny i USA värdshuset i början av 1964 till Philip True från New Hampton, CT. Philip gav bilen till sin son, Philip Jr, 1972 när Philip Jr flyttade till Petaluma, CA. Bilen hade bara gått 20,300 1972 mil. 2005 var sista gången bilen registrerades för körning. Dess nuvarande ägare snubblade över bilen 2008 och när han flyttade tillbaka till Sverige tog bilen hit samma år. Bilen, förvarad och helt original, var en riktig kandidat för en noggrann restaurering. Det började 2010 med motorn, transmissionen och allt annat mekaniskt. 2019 gjordes det mekaniskt och ett uppehåll i körningen började. Bilen fick äntligen en ny lackering 20,377 i sin ursprungliga Carmen-röd. Bilen är oklanderlig i sin originalitet. Och även om den är modern i sin pånyttfödelse, är den allt i en förarbil. Jaguar E-type här till salu har till och med originalverktyg, domkraft och reservdelar som levererades med den som ny (rem, tändstift etc.). Vägmätaren visar: miles.

Vill du sälja din Jaguar E-type?

Engelsk Bilvård Jaguar verkstad nära oss

Jaguar E-type Series 1 Coupe höjdpunkter

 • Original med 33.000 mil! 
 • Matchande siffror och färger
 • Femväxlad växellåda
 • Nära perfekt skick
 • Bra ljud
 • Mycket körbar bil

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish