1968 MGB GT MK1 | €17,500

Bilspecifikationer:

ÅR: 1968
MÄRKE: MGB
MODELL: GT
KAROSS: Coupe
KM: 140000
VÄXELLÅDA: 4-växlad+överväxel
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 92
PRIS: 17.500 Euro
SKICK: 3

Fordonsöversikt

Exteriör: Denna lilla MGB GT 1968 är fortfarande delvis i sin första färg. Det har blivit lite justering här och där och det är verkligen inte perfekt. Men det kanske är tjusningen med den här bilen. Eftersom det är en mycket välskött originalbil. Rullar på en uppsättning Michelin-däck och fortfarande de ursprungliga vajerhjulen. MGB är i perfekt nivå fram och bak. Jag älskar färgen grön och en brittisk racinggrön MG. Känns lika naturligt som en röd Ferrari för mig. När man tittar på den här bilen kan man verkligen säga att den måste ha levt ett skyddat liv. Alla original stötfångare i superfint skick och alla kromade delar är exceptionella. Har nyligen försetts med fina klara strålkastare fram. MGB GT är en vacker och praktisk liten coupé som är lätt att leva med.

Inredning: Det kanske bästa med denna MGB GT är den verkligt fantastiska originalinteriören. Originallädret är fortfarande i bra skick. Mattorna är fina och rena. Instrumentpanelen och alla fungerande instrument är bara vackra. Det finns även en fungerande tidsperiod korrekt radio. Om du någonsin skulle tröttna på den underbara raspiga avgasnoten. Detta var under den tid då det blev lag med rattlås i Sverige. Så denna MGB GT precis som alla andra som säljs i Sverige har tändningen nere på rattstången.

MGB GT MK1

Motor: Motorrummet är snyggt och rent. Och den har samma äkta originalkänsla som resten av bilen. Motorn startar direkt och har det där bekanta glada ljudet. Som en valp som bara vill komma ut och gå still. Växling är alltid mycket distinkt på en MG och den här är inget undantag. 1968 var det första året den första växeln synkroniserades på MGB GT. När du kommer ut på motorvägen hoppar du in i den där överväxeln, och Tesla-folket ger dig det där långa ansiktsutseendet. Undrar hur den där gamla reliken kan gå så fort.

Historia: Denna charmiga MGB GT såldes nya BMC Sweden AB den 29 augustith 1968 till Saxon & Lindströms Förlag AB i Stockholm. Förlaget behöll bilen till 1977 då Karin Johansson köpte den för 10.500 kr. Hon behöll bilen till 2016 och efter det hade den två ägare till fram till idag. Allt dokumenterat precis som kilometerläsningen som idag är 140.000 km. Och GT har inte stått stilla på många år. Den har bara använts för speciella tillfällen. Den har en mycket fin dokumentation och all originalutrustning finns.

Såsom originalhandbok, domkraft, reservdelar etc. Detta är en bil för dig som uppskattar originalitet framför en glänsande lack. Det är svårt att beskriva med ord, men några kilometers körning av denna MG och du skulle vara lika såld som jag är än idag. Det är det perfekta valet för dig som vill ha en cool klassisk Grand Touring-bil utan att spendera för mycket pengar. Och att veta att med regelbundet underhåll på denna bil kommer den att hålla sig frisk och problemfri i många år framöver.

English Car Care kan reparera din MG 

Vad gör MGB GT speciell

  • Super original bil
  • Original läder och mattor
  • Överstyra
  • Väl dokumenterad historia
  • Brittisk racinggreen

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish