Fram King Fulda S7 | 25,000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1957
MÄRKE: Fram King Fulda
MODELL: S7
KAROSS: Microcar
KM: 10
VÄXELLÅDA: 4-växlad manuell
TILLVERKAD I: Sverige
HÄSTKRAFT/KW: 10
PRIS: €25,000
SKICK: 1

Fordonsöversikt

Fram King Fulda S7 till salu var en mikrobil tillverkad i Sverige på licens från Fuldamobil. Glasfiberkropparna tillverkades på den lilla ön Ven bara 10 km från där jag bor. Bilarna monterades sedan på Fram Kings cykelfabrik i Helsingborg. Då brann fabriken på Ven ner till grunden och produktionen avstannade efter drygt 400 tillverkade bilar. Dessa Fram King Fulda-bilar var mycket populära i Sverige i slutet av femtiotalet eftersom de kunde köras på motorcykelkort eftersom de bara hade 3 hjul. Detta var också anledningen till att BMW Isetta bara hade 3 hjul i Sverige.

Exteriör: Som ni kan se på bilderna har denna Fram King Fulda fått en totalrestaurering som blev klar 2021. Karossen var målad, nytt gummi överallt och ny krom. Den är superglänsande och smidig som ett påskägg. Alla delar under inklusive hela ramen har sandblästrats och sedan pulverlackerats. Det bästa med att köra Fram King Fulda är att titta in i bilarna du möter och se leendet på deras läppar.

Inredning: Fram King Fulda S7 sägs vara en av de bästa mikrobilarna av ett par anledningar. Och en av anledningarna är att den är väldigt rymlig inuti för en mikrobil. Två personer kan sitta fram och sedan bak kan du ha två små till medelstora barn. Under denna period fanns Heinkel Kabine, Messerschmitt, Goggomobil, BMW Isetta, Fuldamobil och några andra som var populära i Sverige. BMW hade också en Isetta 600, men denna hade fyra hjul och krävde vanligt körkort i Sverige. Denna Fram King Fulda S7 har renoverats inuti med ny klädsel och skum. Ny headliner mm.

 

FRAM KING FULDA S7 1957 till salu

 

Motor: Den 200 cc tvåtaktsmotorn från Sachs är lättstartad. King S7 hade 4 hastigheter framåt. Du stänger sedan av bilen och startar tändningen baklänges, och du har 4 hastigheter bakåt. Motorn har precis plockats isär och kontrollerats. Nya packningar mm.

Historia: FKF:n såldes ny här i Sverige 1957 och jag köpte den som projekt 2013. 2021 var restaureringen äntligen klar och den här lilla bilen kör med full kraft. Senast den var på gatan var 1981. Kommer med de första registreringshandlingarna och lite annan dokumentation. Redo att skriva historia igen. Jag har ytterligare två Fram King Fulda S7. En är ett projekt eller delar bil med papper. Och så har jag också en 100% original orestaurerad arbets- och körbil.

Mer info om FKF S7 här

En mer känd svensk bil skulle vara Volvo Amazon

Fram King Fulda S7 höjdpunkter

  • Fräsch restaurering
  • Glasfiberkropp
  • Kan ta 4 personer
  • Registrerad som motorcykel
  • Drygt 400 bilar byggda

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish