Bentley S2 1960 | €47,000

Bilspecifikationer:

ÅR: 1960
KAROSS: Sedan
KM: 47000
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 200hp
PRIS: €47,000

Fordonsöversikt

Exteriör: Namnet på denna färgkombination är Sand Over Sable och den passar Bentley S2 väldigt bra. Lackningen är bra och kromningen är mycket bra. Stötfångarna har nykromats om och resten är original. Rullar på nya däck med en tunn vit rand. Bentley S2 var den enda modellen med V8-motor, men fortfarande med enstaka strålkastare. Den här bilen fick lite karossarbete för några år sedan och på den tiden ersattes vipppanelerna och bakskärmarna och sektionerna bakom av en professionell panelbutik. Den har senare målats med primer och rostskyddad under.

Inredning: Underbart brunt originalskinn i mycket gott skick. Man kan alltid köpa nytt läder, men för mig skulle en gammal Bentley helt enkelt inte vara sig lik om den inte hade lite patina. Även mattorna och träet är väldigt fint i den här bilen. Det fanns säkerhetsbälten påsatta tidigare och jag har dem kvar om någon vill sätta tillbaka dem. Dessutom är bagageutrymmet mycket original och intakt i den här bilen.

Motor: Startar lätt och låter väldigt bra. Motorrummet kan behöva en bra rengöring och detaljering, men alla funktioner är mycket bra. Har precis haft oljeservice och nya pluggar. Ombyggda förgasare och det kompletta bromssystemet har just reviderats med nya skor, slangar, ombyggda hjulcylindrar och huvudcylinder. Växellådan växlar perfekt, servo och bakaxel är normalt.

Historia: Kom från Storbritannien 1976 och importerades vid den tiden av den berömda Silver Hill. Den köptes senare av en annan man norrut i Sverige och sedan köpte jag bilen 2019. Den var alltid välskött och aldrig körd särskilt mycket. Det tros vara de ursprungliga milen på räknaren. Indikerar 43,000 69,000 miles eller km. Vägmätarställningen kan verifieras tillbaka till när bilen kom till Sverige. Den kommer med reservdelar, domkraft och originalverktygen. Handbok och en pärm med insamlade kvitton på servicearbeten.

Bentley S2 höjdpunkter

  • Tvåfärgad färg. Sand över sobel
  • 45.000 ursprungliga mil
  • V8 med 200hk
  • Fantastisk bröllopsbil

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish