Aston Martin DBS AM Vantage 1972 | €150,000

Bilspecifikationer:

ÅR: 1972
MÄRKE: Aston Martin
MODELL: DBS Vantage
KAROSS: Coupe
KM: 76500 miles
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 280hp
PRIS: €150,000

Fordonsöversikt

Aston Martin DBS AM Vantage till salu

Detta är en mycket sällsynt modell av Aston Martin som inte många känner till. Det var 1972 när Aston upptäckte att de hade 70 enheter av de gamla 4l sexcylindriga motorerna baktill. Och sedan två år tillbaka hade de använt V8:an för DBS. Så dessa Tadek Marek-designade 6-cyl-motorer monterades i DBS V8-kroppar med några mindre modifieringar som kromade ekerhjul och lågt luftintag på huven.

Exteriör: Fortfarande i första färgen! Ja, den visar en viss ålder, men den är bara original en gång! Original krom ekerhjul i bra skick. Alla kromade delar i mycket gott skick förutom bakre stötfångaren som har lite ytrost. Namnet på denna ursprungliga Aston Martin-färg är "Old Pewter".

Inredning: Allt original, beige läder, mattor mm i underbart skick. Ingenting har någonsin rörts eller manipulerats; originalradio följer också med bilen. Utrustad med original Webasto taklucka. Den har alla originalverktyg, verktygsväska och reservhjul. Det ser ut som att tiden stått stilla inne i den här bilen.

Motor: Går bra. Nyligen utfört arbete: Full service som byter alla vätskor, filter etc. Nya bromsslangar runt om. Nytt rostfritt avgassystem monterat och en ny bränsletank i aluminium från Storbritannien. Ja den har automatisk växellåda! Inte så sportigt du tänker just nu. Men jag är ledsen, Aston Martin DBS är ingen sportbil! Den är mer som en Rolls Royce i coupéformat. Det är en mjuk och superbekväm bil, och av den anledningen måste jag säga att jag gillar den automatiska växellådan. Och i en högerstyrd bil kunde jag inte leva med att växla med vänster hand.

historik: Såldes ny i Storbritannien och köptes sedan av en svensk på 80-talet som då registrerade bilen i Tyskland eftersom han jobbade där då. Tidigare ägare hade bilen i 40 år. Det finns en stor historikfil med underbara brev mellan ägaren och Aston Martin. Vissa dokument som bekräftar de tekniska detaljerna för den som används för registreringen i Tyskland och den är fortfarande idag under tysk registrering. Det finns den ursprungliga instruktionsboken och serviceboken, och även några MOT-dokument från Storbritannien och Tyskland. Allt samlas i en pärm tillsammans med kvitton på alla delar och arbete som har gått in till denna bil. Det finns också en Aston Martin DBS verkstadshandbok. Om du har en vintage Aston Martin och skulle vilja sälja din bil vänligen kontakta mig. Vi skulle vara intresserade av modeller som DB2, DB3, DB4, DB5, DB6, DBS, V8 Vantage och mer. Den här bilen är faktiskt väldigt lik den som användes i den senaste James Bond-filmen. Andra Aston Martin-bilar kan ses på vår filmsidan här

Vad gör Aston Martin DBS AM Vantage 1972 speciell?

  • Det är en 70 bilar som tillverkas
  • Mycket original orörd bil
  • Gammalt tenn är en fantastisk originalfärg
  • Fullständig historik/fakturafil
  • Originalhandbok, verktyg och radio

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish