BMW Z3 M Coupe | 39.900 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1999
TILLVERKARE: BMW
MODELL: Z3M
KAROSS: Coupe
KM: 140000
VÄXELLÅDA: 5-växlad manuell
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 321 hk
PRIS 39.900 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

BMW Z3 M Coupe till salu

BMW Z3 M Coupe, utformad under visionär ledning av ingenjören Burkhard Göschel, står som ett bevis på fordonsinnovation. Utvecklad för att förbättra Z3-roadsterns styvhet, möttes dess produktion initialt av skepsis men triumferade till slut genom att blanda delade karosspaneler med M-roadstern för kostnadseffektivitet. Trots begränsade marknadsföringsinsatser säkerställde dess prestandaförmåga, driven av motorer som den berömda S50 och S54, dess status som en eftertraktad raritet, med endast ett begränsat antal producerade globalt. Med livfulla färgalternativ, en exakt ZF Type C 5-växlad manuell växellåda och ett förfinat chassi, fängslar M Coupe entusiaster med sin distinkta stil och oöverträffade körupplevelse, som lämnar ett arv i bilhistorien.

Inredning: Interiören i denna BMW Z3 M Coupe är i utmärkt skick. De svarta sportstolarna i nappaläder har hållit sig bra och ger komfort för långa resor samtidigt som de ger gott om stöd för sportigare körning. Kabinen är rymlig och rymmer förare av de flesta storlekar bekvämt. När man kommer in i kabinen möts man av ett stilrent instrumentpanel och mittmätare i klassisk stil. Dessutom erbjuder kabinen moderna bekvämligheter som soltak i glas, farthållare och uppvärmda säten. Bilen är också utrustad med ett fabriksinstallerat ljudsystem med HiFi-paketet med Harman Kardon-högtalare, en 6-CD-växlare, kassetthållare och BMW Business stereo.

Exteriör: Exteriören på denna bil är verkligen distinkt, med den ikoniska "Clown Shoe"-designen hos BMW Z3 M Coupe med sina breda bakskärmar och långa huv. Färdig i den populära och åtråvärda Estoril Blue passar färgen ordentligt till bilens estetik. Även om bilen har målats om någon gång i sitt liv, är den fortfarande i mycket fint och användarvänligt skick idag.

Motor och mekanik: BMW Z3 M Coupe drivs av den berömda S50 3.2-liters raka sexmotorn, som producerar 321 hästkrafter. Tillsammans med en manuell 5-växlad växellåda erbjuder bilen en spännande körupplevelse. Transmissionen ger snäva, exakta växlingar, medan motorn levererar utmärkt kraft och gasrespons. Styrningen är tät och lyhörd, och mekaniskt är bilen i utmärkt skick.

Historik och dokumentation: Bilen såldes ursprungligen ny i Tyskland 1999 och tillbringade sina första år i staden Mindelheim. 2005 exporterades den till Finland, där den låg kvar till 2016 då den fördes till Sverige. Sedan dess har bilen bara haft en privat ägare. Det senaste underhållet inkluderar service vid 138,565 139,882 km, tändstift, tändspolar och byte av luftfilter vid 139,976 140,060 km, och Vanos packning och O-ring byte vid 2 km. Bilen har för närvarande km på vägmätaren och kommer med alla originalböcker, nycklar, ett komplett originalverktygsset, gamla reservdelsräkningar och en ren CarFax-rapport.

Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska BMW tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna BMW Z3 speciell?

  • M Coupe är mycket sällsynt
  • Estoril blå färg
  • Alla originalböcker och verktyg

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish