Jaguar XK120 FHC | € 89.000

Bilspecifikationer:

ÅR: 1952
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: XK120
KAROSS: Coupe
KM: 123456789
VÄXELLÅDA: 4-växlad manuell
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 162 hk
PRIS  89.000 Euro
SKICK: 2+

Fordonsöversikt

Jaguar XK120 Coupe 1952 till salu

Det har gått 76 år sedan den första Jaguar XK120 erbjöds allmänheten. Men när du upplever att köra en av dessa bilar känns det lika tidlöst som alltid. Ursprungligen kom den som en öppen tvåsitsig och en kupé med fast huvud. Senare lade de till ett drop head coupe-alternativ. Jaguar XK Coupe hade en rak sexcylindrig motor med dubbla SU-förgasare, som producerade cirka 160 hk. En specialutrustningsversion fanns också tillgänglig som gav 20hk extra.

Exteriör: Jaguar XK120 Coupe 1952 ser fantastisk ut i svart. För att få den att sticka ut och se lite rasigare ut målades ekerhjulen i rött. Den bär idag en äldre lack med små bruksspår. Krombitarna är också i utmärkt skick och utgör en stor kontrast till den svarta färgen. Undertill ser bilen lika fin ut som den gör ovanpå. Hela ramen är målad och är 100% fri från rost och klibbigt rostskydd.

Inredning: Jaguar XK120 FHC är designad för förare av medelstorlek. I denna bil är sätesbotten något lägre på förarsidan för att rymma en längre förare. Lädersätena och mattorna är i utmärkt skick, och träpanelerna är fina trots några små sprickor i klarlacken. Dörrkorten och headliner har också nyligen bytts ut. Precis bakom sätena finns ett litet fack och under det finns två helt nya batterier.

Motor och mekanik: Jaguar XK120 drivs av en 3.4-liters rak sexcylindrig motor som levererar 162 hk. Detta är en bil med matchande nummer och motorn går underbart. Den ursprungliga Moss-växellådan presterar utmärkt. Det finns fortfarande några mindre mekaniska justeringar att ta itu med under vintern i garaget, eller så kan de vara fixade när du kommer för att se bilen. Sammantaget är det en väldigt sund och solid bil. Hela bromssystemet har nyligen reviderats och bilen har nyligen genomgått service. Den har också en ny bränsletank och bränsleledningar i aluminium, samt ett nytt avgasrör i rostfritt stål. Motorn, växellådan och slutdriften är exceptionellt torra för en Jaguar i denna ålder.

Historia: Importerad från USA till Sverige redan 2012, den här bilen har inte körts mycket sedan den stod på ett museum. Nu med ny Teknisk Besiktning här i Sverige och redo att köras. Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska BMW tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Jaguar XK speciell?

  • Matchande nummer bil
  • Vänsterstyrd
  • Utmärkt skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish