Austin Healey 100/4 | 89.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1954
TILLVERKARE: Austin Healey
MODELL: 100/4 BN1
KAROSS: Cabriolet
KM: 5000
VÄXELLÅDA: Tre hastigheter + överväxel
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 110 hk
PRIS: 89.000 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Austin Healey 100/4 BN1 till salu

 

Exteriör: Den ljusblå metalliska färgen är för en Austin Healey samma som röd för en Ferrari. Den passar perfekt till bilens form. Interiören i denna Austin Healey 100/4 BN1 har mörkblått läder, kompletterat med mörkblå sidoskärmar och en mjuk topp. Som du kan se på bilderna har den här bilen de silverlackerade ekerhjulen som gör att den ser lite mer "brittisk". En uppsättning klassiska Vredestein-däck har monterats och BN1 har en perfekt körhöjd. Lacken är nästan perfekt, och kromdetaljerna är i bra skick. Den främre vindrutan på 100/4 kan justeras i två lägen: som ses på bilderna, eller genom att lossa en mutter på varje sida för att ställa den lägre. Det här berättar om Austin Healeys racingarv. Tanken var inte bara att öka topphastigheten, utan också att rädda din skärm från stenar samtidigt som du jagar dina konkurrenter. När du parkerar din Austin Healey utomhus över natten, har du också ett mörkblått tonau-skydd som är mycket lättare att passa när du tar upp toppen. Jag tror att många Austin Healey-ägare sällan använder den mjuka toppen, som lätt kan skruvas loss från bilen, vilket ger extra utrymme bakom sätena.

Inredning: Det är först när du sitter inne i Austin Healey 100/4 BN1 som du inser hur känslig bilen är. Dörrarna är anmärkningsvärt lätta och bilen är lätt att komma in i. Jag kan inte komma på många klassiska bilar som har en vackrare instrumentbräda än en Austin Healey 100. Den här bilen har försetts med en mycket stadig och vacker träratt. Den ursprungliga ratten kommer också att följa med bilen. I bagageutrymmet hittar du ditt reservhjul och huvudströmbrytaren.

Motor: Motorn startar lätt och med tanke på att bilen är från 1954 har den imponerande kraft. Dessutom har den konverterats till full M-specifikation, vilket ger bilen cirka 20 extra hästkrafter. Att uppnå detta möjliggjordes genom flera modifieringar, inklusive installationen av större prestanda 1 ¾” SU H6-förgasare, ett specialdesignat inloppsgrenrör, kallluftslåda och luftrör, högkompressionskolvar, en höglyftskamaxel, en specialiserad fördelare och en huvudskydd i aluminium. Detta kallades också för Le Mans-satsen och installerades normalt av Austin Healey-återförsäljarna. I den här bilen har du fortfarande den 3-växlade växellådan med överväxel vilket gör den till en kryssare även på motorvägen idag. Bilen genomgick en professionell restaurering 2015 inklusive full ombyggnad av motor och växellåda. Det senaste arbetet som gjordes var att byta ut topplockspackningen 2023 och montera en ny termostat.

Historia: Denna Austin Healey 100/4 BN1 såldes ny här i Sverige av Ostermans i Stockholm. Byggdatumet är 28th januari 1954. Det är idag precis som när det levererades. I original "Healey Ice Blue" med mörkblå inredning. Motor för matchande siffror.

  • Bilen restaurerades under en 10-årsperiod och stod färdig 2015.
  • Fullständig ombyggnad av motorn inklusive huvudet med härdade ventiler för blyfritt bränsle
  • Komplett nytt ledningsnät
  • Komplett kaross och lack
  • Allt i bromssystemet bytt
  • 2023 ny topppackning, termostat och oljebyte
  • Rostskydd inuti ramen underifrån

Austin Healey 100/4 BN1 kommer med fullständig ägarhistorik och en stor pärm av insamlade fakturor för delar och arbete som slutförts av restaureringen 2015. Sammanfattningsvis är det idag en underbar klassiker redo för nya äventyr. Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska sportbil tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör den här Austin Healey speciell?

  • Fullständigt restaurerad 2015
  • Går perfekt
  • Retromonterad Le Mans kit 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish