Jaguar MKX 1962 | 29.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1962
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: MKX
KAROSS: Saloon
KM: 92.000
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 265 hk
PRIS: 29.000 Euro
SKICK:  3

Fordonsöversikt

Jaguar MK 10 /420G till salu

Gå tillbaka i tiden med denna spektakulära Jaguar MK1962 från 10, en sann pärla från den brittiska biltillverkarens ikoniska sortiment. MK10, senare känd som 420G, har banbrytande innovationer som sin självbärande kaross och individuella bakre fjädring, liknar den legendariska E-typen. Omfamnar sin status som den bredaste bilen i Storbritannien under sin era, denna eleganta sedan lockar uppmärksamhet vart den än kryssar. Och kryssning gör den med sin 265-liters raka sexcylindriga motor på 3.8 hk som hittades i de tidiga MK10:orna. Denna modell tillverkades mellan 1962 och 1969 och 1964 ersattes 3.8:an med en 4.2. Denna nya motoruppgradering förde med sig det nya namnet, 420G. Efter denna modell skulle alla jaguar sedans komma att heta XJ. 

Inredning: Glid in i komfort och lyx med MK10:s interiör, mycket välbevarad i sin ursprungliga glans. Utrustad med original marinblått läder, originalmattor och original träklädsel, känns kabinen idag som en tidskapsel som tar dig tillbaka till 1962. De mycket välskötta kromdekorationerna i interiören fullbordar utseendet. Med sina skjutbara träbord i baksätet kommer du inte att känna någon blyg för kungligheter att åka i baksätet på denna landyacht. 

Exteriör: MK10 visar stolt upp en raffinerad metallgrå exteriör, som utstrålar en känsla av tidlös skönhet och passar bilens kaross utmärkt. Alla de små kromdetaljerna och inredningsdelarna har bevarats eftertänksamt, vilket återspeglar den omsorg och kärlek som detta bilmästerverk har fått. Men det som verkligen är anmärkningsvärt med denna bil är inte det som möter ögat vid en snabb blick. Det är vad man ser när man faktiskt tittar på hur välbevarad kroppen är. Den är helt fri från korrosion och har inte fått något svetsarbete utfört på den. Något verkligen exceptionellt för denna modell. 

Motor och mekanik: Under det eleganta exteriören finns ett kraftfullt hjärta - en 3.8-litersmotor som levererar 265 hästkrafter. Tillsammans med en automatisk växellåda glider denna klassiska skönhet enkelt genom gatorna och erbjuder en körupplevelse utan dess like. Nyligen genomförda investeringar i att återställa bromsar, nya dörrtätningar, nya bussningar, förgasartrimning, bränsletankrestaurering och regelbundet underhåll säkerställer att denna MK10 går som en dröm, redo att ge sig ut på nya äventyr. Allt arbete som utförts bokförs genom reservdelsräkningar och verkstadsräkningar. 

Historia: Denna ikoniska Jaguar MK10 började sin resa i Sverige vilket betyder att den är ett exempel på vänsterstyrd körning. Den har omhuldats av ett begränsat antal omtänksamma ägare, vilket har lett till dess imponerande bevarande. Under hela sitt liv har bilen körts i begränsad omfattning. Vi tror att bilen endast har gått 90,000 km. Detta är baserat på bilens fantastiska originalskick och även den dokumentation som följer med den. Om du bor i Sverige och har en klassisk Jaguar som du skulle vilja sälja tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Jaguar speciell?

  • Mycket tidig MK X med 3.8l motor
  • Super original och orörd
  • Mindre än 100.000 km från ny
  • Nyligen servad och går vackert

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish