Jaguar E-type Series 1 | 125.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1963
TILLVERKARE: Jaguar 
MODELL: E-typ
KAROSS: Cabriolet
KM: 125.000
VÄXELLÅDA: Manuell
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 258 hk
PRIS: 125.000 Euro
SKICK:  2

Fordonsöversikt

1963 Jaguar E-type Series 1 med hardtop till salu

1961 såg den första Jaguar E-type Series 1 dagsljus, och den blev en omedelbar succé. Jag är säker på att en anledning till den framgången var den otroliga prestandan i förhållande till ett relativt lågt pris. Designern, Malcolm Sayer, hade skapat något helt annat än allt som tidigare byggts i Storbritannien – inget mindre än ett mästerverk.

Exteriör: Personligen tycker jag att den här bilen ser så cool ut med original hardtop på. Jaguar E-type serie 1 hardtop är lätt och lätt att montera och ta bort. Observera att detta är den fabriksoriginala hardtop som levererades med bilen. Den svarta canvas soft-top är i utmärkt skick. Det finns ingen korrosion att se, och bilen är lika vit och ren undertill som den är ovanpå. Väljusterad åkhöjd och fortfarande mycket bekväm på vägen. En bagagehylla kan komma väl till pass när den lilla bagageluckan är full.

Inredning: Jaguar E-type OTS serie 1 till salu här har en underbar vinröd läderinredning i utmärkt skick. Dessa tidiga E-typer innehöll snygga paneler i borstad aluminium och många vippomkopplare. Du hittar även ett modernt ljudsystem och några högtalare för detta. Alla instrument fungerar. Säkerhetsfunktionerna inkluderar speglar på båda sidor och säkerhetsbälten i rött med hoppande katter på spännet.

Motor: Denna Jaguar E-type startar lätt och är bara fantastisk att köra. Originalväxellådan är lätt att manövrera. Denna bil genomgick en omfattande restaurering som blev klar 2013. Vid denna restaurering byttes alla slitdelar som leder, bussningar, packningar, gummin mm.

  • Cylinderhuvudet hade en fullständig ombyggnad

Historia: Tillverkningsdatumet för denna 3.8l serie 1 E-typ är den 27th juni 1962. Den såldes som ny bil i USA. 1988 köpte Bjurman två Jaguar E-typer från USA och importerade dem till Sverige, och denna vita Jaguar E-type OTS Roadster från 1963 var en av dem. Den andra E-typen var en 1968 OTS, och efter att ha granskat dokumentationen inser jag att dessa två bilar idag står bredvid varandra i vårt showroom. Men 1988 bestämde sig herr Bjurman för att sälja denna vita Roadster, och nästa ägare påbörjade en renovering av bilen. Själva karossarbetet anförtroddes en professionell verkstad som gjorde ett fantastiskt jobb även med dagens mått mätt. När den andra ägaren i Sverige hade kommit nära mållinjen var det dags för den tredje ägaren att färdigställa det hela för registreringsbesiktningen. I maj 2013 var således E-typen åter på vägen, återställd till sin forna glans. Vägmätarställningen var 45,600 48,500 mil vid registreringstillfället i Sverige och står idag på 4,640 mil. Den totala resan efter restaurering uppgår till km!
Sammanfattningsvis är detta idag en praktfull förarbil. En vacker maskin som är väldigt trevlig att köra och ser fantastisk ut. Om du har en Jaguar XKE som du vill sälja eller behöver hjälp med att sälja, vänligen kontakta oss här. Vi älskar vintage Jaguarer!  

 

Vad gör denna Jaguar E-type speciell?

  • Restaurerad serie 1 bil
  • Original hardtop
  • Utmärkt skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish