BMW 2002 Turbo | 119,500 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1974
TILLVERKARE: BMW
MODELL: Turbo 2002
KAROSS: Sedan
KM: 100.000
VÄXELLÅDA: 4 växlad
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 170 hk
PRIS: € 119.500
SKICK: 2

Fordonsöversikt

1974 BMW 2002 Turbo till salu

Vi presenterar BMW 2002 Turbo - An Icon Reborn!

Se det sällsynta och eftertraktade bayerska mästerverket - BMW 2002 Turbo! Med ny kosmetisk och mekanisk restaurering är denna klassiska prestationslegend redo att erövra vägarna igen. Drivkraften för denna skönhet är en turboladdad 2.0-liters fyrhjulsmotor med matchande siffror, som levererar imponerande 170 hk till bakhjulen genom en fyrväxlad manuell växellåda. Denna pärla kommer från Sverige och ägdes av en enda familj från 1970-talet fram till 2019. Vägmätaren visar 3,850 103,850 km, även om den verkliga körsträckan troligen är cirka 1,672 2002 km efter en dygnetruntsväng. Med endast exemplar som någonsin producerats, står denna Turbo som en sällsynt och omhuldad samlarpjäs.

Exteriör: 2002 års Turbo har ett slående utseende med utsvängda hjulhus och främre och bakre spoilers. Färdig i den eleganta Chamonix White, prydd med de ikoniska BMW Motorsport trefärgade ränderna och '2002 Turbo'-dekaler, fängslar den alla som tittar på den. De 13-tums gunmetallgrå stålhjulen, kompletterade med silverläppar, bidrar till dess klassiska charm. Dess senaste restaurering håller en hög standard, något som kan ses av den höga kvaliteten på färgen och trimbitarna. 

Inredning: Kliv in i 2002 års Turbo, där en svart vinylinteriör med röda instrumentpaneler väntar. Under restaureringen har fokus hållits på att bevara stugans originalitet. Den har fortfarande sina ursprungliga säten, instrumentbräda och mattor som bidrar till bilens känsla. Trots detta håller interiören fortfarande en mycket hög standard. Även om instrumentpanelen är något bleka behåller den sin tjusning, och endast mindre tecken på slitage finns på förarsätet. Inuti bilarna hittar du funktioner som en uppvärmd bakruta, treekrad ratt, strålkastartorkare, en analog VDO klocka och boostmätare. Bilen har även utskjutbara bakljusfönster för att ge en behaglig luftcirkulation under körning.

Motor och mekanik: Pålitlig och kraftfull, BMW 2002 Turbo går som en dröm. Den nyligen genomförda omfattande restaureringen omfattade kaross, motor, växellåda och bakaxel, vilket säkerställde högsta prestanda, tillförlitlighet och körglädje. Dess "KKK"-turboladdare och Kugelfischer mekaniska bränsleinsprutning är några av de saker som gör BMW 2002 Turbo till en spänning att köra. Att varva bilen dit du får det optimala laddtrycket från turbon är inget mindre än en givande upplevelse. Detsamma gäller för att ta ett hörn i denna lätta och smidiga fickraket. 

Historia: Historien om denna BMW 2002 Turbo talar för sig själv. Som en av endast 1,672 1974 som någonsin byggts har den en plats i hjärtat av fordonsentusiaster över hela världen. 2019 såldes bilen ny i Sverige. Den skulle senare komma att stanna i samma familj till 2020. fick bilen ett omfattande restaureringsarbete och den har sedan dess varit väl underhållen.

 

Vad gör denna BMW 2002 Turbo speciell?

  • Original Turbo modell med 170hk
  • Gott skick

BMW 2002 Turbo provkörning

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish