Volvo Amazon 121 B20 1970 | 25,500 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1970
MÄRKE: Volvo
MODELL: amason
KAROSS: Sedan
KM: 138,000
VÄXELLÅDA: 4 växlad
TILLVERKAD I: Sverige
HÄSTKRAFT/KW: 82hp
PRIS: 25,500 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Volvo Amazon 121 B20 1970 till salu

Volvo Amazon är för mig en av de bästa klassiska Volvobilarna. Det är en väldigt enkel klassiker att leva med, snyggt utseende och enkel robust mekanik. Som med de flesta klassiska bilar från denna tidsperiod behöver du bara hitta en som är rostfri.

Exteriör: Om du tittar på den här bilen så är chansen väldigt stor att du precis som jag tycker den här färgen är väldigt cool. Namnet är Mellanblå på svenska (99) och färgen är verkligen väldigt svensk. Det är samma färg som vår flagga för att vara exakt. På denna Volvo Amazon är cirka 50 % fortfarande i originallack. Alla glas- och kromdetaljer är original och i utmärkt skick. Din anslutning till gatan är genom en nyrenoverad originaluppsättning stålfälgar utrustade med ordentliga Michelin-däck. Försedd med original Volvo speglar.

Inredning: Insidan av Volvo Amazon är också spektakulär för en bil från 1970! Instrumentbrädan har bytts ut, då dessa bilar hade problem med sprickbildning. Instrumenten lyser klart grönt när du tänder belysningen på natten. Amazonas är rymligt inuti och 4 personer kan resa bekvämt. Och ser fortfarande sportig ut med bara två dörrar. Den mörkblå vinylen är originalet och mycket bra. Den visar endast några mycket små spår av slitage. Ny originaltyp av gummimattor med textilmattor ovanpå. En mycket snygg funktion är en uppsättning högtalare som inte är permanent monterade på bilen. Under instrumentpanelen har du en liten strömbrytare, och den ansluts till din telefon. Förstärkaren är monterad i bagageutrymmet. Dessutom är bagageutrymmet superrent och originellt. Jag kan inte minnas att jag någonsin sett en så bra och original Volvo Amazon som denna.

Motor: Det har gjorts några uppgraderingar av Volvo Amazon under de senaste två åren och en av dem var B20-motorn som producerade 82 hästkrafter. Den andra uppgraderingen var den rätta bromsförstärkaren som dessa bilar definitivt behöver. Bilen startar direkt och går perfekt. Den har alltid underhållits ordentligt och det finns gott om dokumentation som visar det. Dessutom fungerar växellåda, bromsar etc idag lika bra som när bilen var ny.

Historia: Historien började den 17 junith 1970, då chefen Tage Berntson köpte denna Volvo 121 i Göteborg för 18,420 2004 kr. Originalfakturan finns kvar i dokumentationen, precis som den allra första registreringshandlingen. Tage behöll sin Volvo till 2008 och sedan bytte den ägare ett par gånger tills den kom till sista ägaren 136,800. Den kommer med en spektakulär dokumentation som också bevisar att km-avläsning på 52 stämmer. Det är dock bara att titta på bilen för att förstå det. För visst har den alltid stått i garaget och aldrig körts på vintern. Ett verkligt fantastiskt exempel på en år gammal bil. Originalhandbok, verktyg, reservdelar mm.

 

Vad gör denna Volvo Amazon 1970 speciell?

  • Den blå färgen
  • Super original bil
  • 138.000km 
  • Fullständig dokumentation
  • B20 (original) 
  • Ljudanläggning

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish