SAAB 93

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1959
MÄRKE: SAAB
MODELL: 93
KAROSS: Coupe
KM: 63000
VÄXELLÅDA: 3 växlad
TILLVERKAD I: Sverige
HÄSTKRAFT/KW: 38

Fordonsöversikt

Exteriör: Själv har jag alltid gillat bilar och motorcyklar med väldigt aerodynamisk form. Det är en av anledningarna till att jag gillar dessa tidiga bilar så mycket. Denna bil, som du kan se på bilderna, har nyligen genomgått en restaurering. SAAB 93:an kom från de allra norra delarna av Sverige och var inte i så dåligt skick till att börja med. Några små svetsreparationer gjordes och sedan fick den en ordentlig ommålning i originalfärgen. Den ursprungliga svarta färgen med röda rör och interiör är det som gör bilen speciell för mig. Det är en av de bästa färgkombinationerna för alla klassiska bilar. En del av kromdelarna är nya och några mycket bra original. Allt gummi har bytts ut och SAAB 93 har försetts med nya däck.

Inredning: SAAB 93 använde ett speciellt tyg i sina interiörer. Och detta material har inte varit tillgängligt tidigare men kan nu köpas via den svenska SAAB-klubben. Och detsamma gäller originalgummimattorna som täcker golvet i dessa bilar. Lägg märke till hur perfekta och välbevarade alla små detaljer som knoppar och spakar i interiören är. Precis som den där vackra ratten. Den har även säkerhetsbälten för din säkerhet.

Motor: En fräscht återställd och glad 850cc tvåtaktsmotor med den ursprungliga 3-växlade växellådan. Även växellådan är ombyggd och är nu skön och tyst. Bromsar är helt nya med cylindrar, slangar och skor runt om.

Vad gör SAAB 93 speciell?

  • Svårt att hitta i bra skick
  • Mycket sällsynt i svart
  • Mycket original och välbevarad
  • Återställd till mycket fint skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish