Volvo P1800S

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1963
MÄRKE: Volvo
MODELL: P1800
KAROSS: Coupe
KM: 111700
VÄXELLÅDA: 4-växlad+överväxel
TILLVERKAD I: Sverige
HÄSTKRAFT/KW: 100
PRIS: SÅLD
SKICK: 3

Fordonsöversikt

1963 hade tillverkningen av Volvo P1800 precis flyttats från Jensen-fabriken hem till Göteborg i Sverige. Av den anledningen hette bilarna nu Volvo P1800S. Karosserna levererades fortfarande av Pressed Steel i Storbritannien. En annan stil av navkapslar introducerades för bilarna 1963 och 1964 och märket på C-stolpen togs bort. Annars såg bilarna väldigt lika ut.

Exteriör: Denna bil restaurerades 1981 när vipppanelerna byttes ut. Sedan målades bilen om i original vit. Den ser fortfarande väldigt fin ut idag trots en del användningsspår på lack och hjul. Den har tillbringat större delen av tiden efter denna restaurering i ett uppvärmt garage. Krom är bra och allt gummi runt skärmar etc är också väldigt bra. Alla detaljer och detaljer som grillluftintag är i exceptionellt skick. Ytterspeglarna på denna Volvo P1800S kan enkelt tas bort eller justeras.

Inredning: Det bästa med denna Volvo P1963S från 1800 är interiören. Det är fortfarande efter nästan 60 år att bära en helt original inredning med läder som har en fantastisk patina. Inte många bilar hade läder från fabrik. De flesta bilar jag sett tidigare var försedda med vinyl. Det ser till och med ut som att detta kan vara originalmattorna till bilen och de är också i mycket gott skick. Instrumentpanelen och instrumenten ser fortfarande ut som nya! Till och med klockan fungerar! Och det är väldigt ovanligt för en Volvo P1800. Detta är en tidig bil från 1963, så den har de små kuddarna och det lilla facket på baksidan för din Bluetooth-högtalare, om du inte vill använda tidsperioden korrekt fungerande radio. Det är som att hoppa in i en tidskapsel från 1963, vrida om nyckeln och köra iväg. Trunk innehåller original reserv och domkraft.

Motor: Den oförstörbara B18 startar lätt och går perfekt. Dessa motorer går minst 200,000 1,000 km och när det är dags för en ombyggnad kommer det att sätta tillbaka runt €. Den här känns väldigt stark fortfarande och är väldigt smidig på tomgång. Växellåda med överväxel är allt bra med normalt ljud även från bakaxeln. Fri från clonks och gnisslande. All elektrisk utrustning fungerar som den ska.

 

Vad gör denna 1963 Volvo P1800S speciell?

  • Mycket original och välbevarad
  • Superfint originalskinn
  • En av de första S-modellerna tillverkade i Sverige
  • Tidsperiod arbetar radio
  • fungerande klocka

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish