Pininfarina 124 Spindel | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1984
TILLVERKARE: Pininfarina
MODELL: 124 Spider
KAROSS: Cabriolet
KM: 165.000
VÄXELLÅDA: Fem hastigheter
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 105 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Pininfarina 124 Spider till salu

Pininfarina 1984 Spider från 124 är en av Tom Tjaardas mästerverksdesigner. Medan jag var ute och körde med den här bilen och tog de här bilderna hade jag tre personer som frågade mig vad det var för bil. En anledning till det kan vara att det aldrig sålts några Pininfarina 124 Spiders här i Sverige. Däremot har jag verkligen gjort mitt bästa för att kompensera det genom att importera närmare 100 Fiat och Pininfarina 124 Spindlar till Sverige. De flesta av dessa bilar jag hittade fanns i Tyskland, Holland och ibland Italien eller USA. Detta var i slutet av 90-talet. Några av dessa bilar kommer tillbaka till mig då och då, och den här bilen har jag ägt mer än en gång tidigare.

Exteriör: Det här var alltid en väldigt fin bil importerad från Kalifornien, som är lätt att se på kroppen idag. Det är en superrejäl bil både ovanpå och undertill. När jag tog med den här bilen till Sverige 2006 ville den första ägaren få den lite modifierad. Så de ursprungliga stötfångarna togs bort och de tidigare krom stötfångarna monterades. Vi köpte en uppsättning replika Volumex-hjul 15” och tog bort originalspeglarna som monterades genom glaset på dörrarna. Rostfria torkare och några andra mindre detaljer installerade.

Inredning: På insidan av Pininfarina 124 Spider var det dags för nytt läder i beige. Den mjuka toppen på Spindeln börjar visa en viss ålder idag, men den håller fortfarande vattnet ute. Det finns även ett sufflettfodral när toppen är dun i beige läder. Alla träpaneler och instrument ser fortfarande väldigt fina ut. Mattor byttes ut 2006 och de ser fortfarande bra ut. Täckmattorna är specialgjorda med Pininfarinas logotyp. Det finns en tidsperiod korrekt radio med kassettspelare. Den har även autoreversering, om några av er kommer ihåg.         

Motor och mekanik: 2l twin cam-motorn går perfekt och har nyligen försetts med en ny kamrem och en ny topppackning. Den femväxlade växellådan fungerar alldeles utmärkt. Denna bil har servats regelbundet under åren. En uppsättning originalhjul finns tillgängliga, om så önskas. 

Historia: Importerade från Kalifornien till Sverige 2006 och hade 3 användare här. Pininfarina 124 Spider kommer med originalhandboken och en pärm med insamlade kvitton för delar och arbete som utförts under åren. Den totala resan för bilen tros vara 109,700 175,520 miles eller 124 km. Om du bor i Sverige och har en Fiat Spider och någon annan klassisk Fiats som du skulle vilja sälja. Vänligen meddela oss här.

 

Vad gör denna Pininfarina 124 speciell?

  • Stor färgkombination
  • Ny kamrem och topppackning
  • Mycket original bil från Kalifornien

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish