Jaguar E-type Series 1.5 OTS | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1968
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: E-typ 1.5
KAROSS: Cabriolet
KM: 1800
VÄXELLÅDA: Fyra hastigheter
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 203 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 1

Fordonsöversikt

Jaguar E-type OTS Series 1.5 till salu

Den klassiska bilmodellen E-type eller ibland kallad XKE är byggd av Jaguar. Jaguar E-type var en brittisk sportbil som tillverkades mellan 1961-1975 i olika serier. Jaguar E-type betraktades då och än idag som "världens vackraste bil". Av någon anledning måste Jaguar ha tyckt att deras köpare var väldigt små när de kom ut med E-type Series 1, eftersom förare som är längre än 176 cm kommer att ha svårt att komma in i de tidiga bilarna med bucketsäten. Man skulle kunna tro att Jaguar hade lärt sig med XK120-modellen som också var väldigt liten när den lanserades och växte sig större senare med XK140 och XK150. E-typen började självklart med serie 1. Det finns dock en stor debatt om vad som är en serie 1.5 bil om det någonsin funnits en sådan modell. Ändå skulle de flesta hålla med om att den anses vara en serie 1.5 när de främre strålkastarna öppnades från augusti 1967 fram till juli 1968 då Series 2. Det fanns även en del variationer under 1.5-serien beroende på vilken marknad bilarna såldes till. Serie 1.5-strålkastarna är inte desamma som senare användes på serie 2 och 3.

Exteriör: Denna bil är en Jaguar E-type Series 1.5 tillverkad på 1:anst av april 1968. Den nästan felfria exteriören målades i Jaguars Indigo blå 1998. Rullande på en uppsättning Dunlop krom ekerhjul utrustade med nya Dunlop Classic-däck 2023-10. Alla luckor på denna bil är 100% perfekta. Dörrar och bagageutrymme öppnas och stängs lätt. Den svarta mohair soft-topen har en riktigt bra stretch. När toppen är nere fullbordar originallocket den öppna turnébilden. Personligen tycker jag att bilen ser bäst ut med den ursprungliga fabrikshardtopen som är ett väldigt coolt alternativ för Jaguar E-type. Mycket arbete har gjorts den senaste tiden för att se till att bilen är 100% plan, fram och bak, vänster och höger. Fjädringen i ryggen är justerbar både i höjd och kompression.

Inredning: Även om jag tycker att E-type 1.5 OTS ser bäst ut med hardtop, är det när man har toppen ner, den otroliga kontrasten till insidans beige färg blir tydlig. Den helläderinteriör är ett konstverk. Serien 1.5 känns så mycket rymligare än de tidigare bilarna. Ratten är justerbar och har till och med en snäppfunktion. Detta är till hjälp både mot stöld och att sätta sig in i bilen om du är XXL-förare. Till och med hardtopen återställdes till skick som ny redan 1999. Varje liten strömbrytare och varje instrument ser idag ut som fabriksnya.

Motor och mekanik: Det här är inte bara en XKE som ser helt ny ut utan den känns och låter helt ny när du startar den och börjar köra den. 1999 gjordes följande.

 • Motor borrad 0,020 och försedd med nya kolvar och lager
 • Ombyggd olje- och vattenpump
 • Nya ventiler, ventilstyrningar och fjädrar (ombyggt huvud inklusive kamväxlar)
 • Allt vad gäller bromsar var nymonterat. Cylindrar, slangar etc.
 • Efter detta har bilen gått cirka 4,000 km.
 • Restaureringen gjordes av en professionell verkstad mellan 1996-2001.
 • De insamlade fakturorna ackumuleras till cirka 1,300,000 SEK
 • Det är idag utan tvekan en av de finaste XKE 1.5-bilarna på marknaden.
 • Den totala resan efter restaurering är 1,800 km.
 • Detaljerade beskrivningsfakturor på allt utfört arbete
 • 2023-09-04 Nya Dunlop Classic-däck

Historia: Jaguar E-type OTS Series 1.5 tillverkades på 1st från april 1968. Den levereras med ett Jaguar-arvscertifikat som visar att det är en bil med matchande nummer. Den hade oturen att födas i den mest äckliga Jaguar-färgen av alla, (Ascot fawn). Så det ändrades förståeligt nog till Indigo blue under restaureringen. Denna bil kom till Sverige 1988 och användes först här då den kom från Amerika. Den andra ägaren av bilen som kom till 1996 påbörjade denna oförsparade restaurering som var helt färdig 2001. En ny hastighetsmätare installerades under restaureringen och den visar idag 1,800 km! Om du letar efter en av de bästa på marknaden kan detta vara din nästa Jaguar. På Classix älskar vi klassiska Jaguarer, trots riktningen Jaguar Land Rover har tagit företaget idag. Bor du i Sverige och vill sälja din klassiska Jaguar tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

 

Vad gör denna Jaguar E-type speciell?

 • Helt återställd och sedan driven genom skakningsperiod
 • Ser fantastiskt ut!
 • Matchande nummer med certifikat
 • Fabriks hardtop

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish