Fiat 124 Sport Spider 1969 | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1969
TILLVERKARE: Fiat
MODELL: 124 Spider
KAROSS: Cabriolet
KM: 73700
VÄXELLÅDA: Fem hastigheter
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 90 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 1-2

Fordonsöversikt

1969 Fiat 124 Sport Spider till salu

Från 1967 till 1985 tillverkades närmare 200,000 124 Fiat och Pininfarina 175,000 spindlar och 124 124 av dessa exporterades till USA. Det var en fantastisk liten sportbil för köpare med en mindre plånbok. Fiat Spider konkurrerade med bilar som MGB, Triumph Spitfire och kanske Karmann Ghia. Med femväxlad låda och skivbromsar runt om fick Fiat-köparna mycket för pengarna. Fiat konkurrerar förmodligen fortfarande med samma bilar för köpare idag.

Exteriör: Denna 1969 europeiska modell Fiat 124 Spider är mycket nära felfri i sin klarröda lack. Alla kromdetaljer är perfekta. Som ni ser rullar den idag på en uppsättning 15” Volumex hjul, men den har även en uppsättning original Chromodora 13” med navkapslar i perfekt skick. Snygg svart soft-top i tyg och ett sufflettskydd när toppen är nere. Dessutom en windschott som enkelt kan tas bort. Det finns absolut inga tecken på rost på denna bil och undersidan ser väldigt torr och frisk ut.

Inredning: På insidan har denna Fiat 124 Spider 1969 nya träpaneler, och de ursprungliga Veglia Borletti-instrumenten är i perfekt ordning. 3-punktsbälten har nyligen installerats och radion kan kopplas ihop med din telefon och Spotify-lista. Mattor är nya även i bagageutrymmet.

Motor och mekanik: Många saker har gjorts på senare tid för att denna Fiat 124 Sport Spider ska prestera som bäst. Alla vätskor har bytts ut. En aluminiumradiator och en ny fläkt har monterats. Nytt avgassystem installerat hela vägen framifrån. Vissa prestandadelar har monterats men alla originaldelar följer också med bilen. Nya tändkablar och huvudströmbrytare på batteriet. Många packningar runt motorn har nyligen bytts ut för att säkerställa att den ska hålla sig torr i garaget.

Historia: Fiat 124 Spider till salu här importerades till Sverige 1989. Den restaurerades sedan omsorgsfullt av en äldre Fiat-entusiast som jag kände personligen. 2012 köpte jag bilen själv och ägde den i ungefär ett år innan jag sålde den till en kund. 2020, då var det dags igen för Fiaten att komma tillbaka till mig och igen sålde jag den till kunden som har skött den fram till idag. Under alla år har bilen blivit extremt väl omhändertagen och därefter uppgraderats varje år till dagens höga standard. Det medföljer två pärmar fulla med dokumentation av allt som är utfört. Det här är en fantastiskt snygg spindel redo för nya äventyr.
Om du bor i Sverige och har en klassisk Fiat som du skulle vilja sälja tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Fiat 124 speciell?

  • Mycket fint skick
  • Tidig modell
  • Mycket arbete nyligen gjort

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish