1935 Cadillac Coupe Series 20 | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1935
TILLVERKARE: Cadillac
MODELL: 355D Series 20
KAROSS: Coupe
Tusentals: 122.000
VÄXELLÅDA: 3-växlad + överväxel
TILLVERKAD I: USA
HÄSTKRAFT/KW: 129 hk
PRIS: SÅLD
SKICK:  2

Fordonsöversikt

Cadillac Coupe 355 Series 20 till salu

Det här är en Cadillac 355 från 1934. Dessa bilar tillverkades mellan 1931-1935 i olika modeller. Det fanns många olika karosser, men de hade alla en 5.8l V8-motor. Bilen vi har till salu här är en Cadillac 2-dörrars Club Coupe 355D Series 20 från 1934. 355D-modellen gjordes om helt för året. Cadillac Coupe 355D serie 20 byggdes sedan av Fischer.

Exteriör: Denna Cadillac Coupe från förkrigstiden är i en underbar färgkombination, och den har en mycket snygg lack med väldigt små spår av användning efter restaureringen. Stora silvermålade ekerhjul utrustade med Firestone vita väggdäck. De yttre kromdelarna som stötfångare är i utomordentligt skick och fria från bucklor. Tyvärr är det väldigt svårt att fånga hur majestätisk den här bilen ser ut på vägen. Jag tror mest på grund av storleken på bilen. Även om kabinen kan verka liten, erbjuder den en förvånansvärt rymlig interiör. Dessutom har du rumble-stolen, kallad "svärmorsätet i Sverige, som passar två personer bekvämt. Den högra bakskärmen har två små steg som hjälper dig att komma in där. Sedan har du på höger sida en liten dörr där du kan kasta in dina golfklubbor. Jag tror att det också skulle vara ett bra utrymme för en liten eller medelstor hund. Under denna tid var toppen av taket täckt med en duk. Denna kan dock inte öppnas. Cadillac har retroutrustats med mycket diskreta blinkers för din säkerhet i dagens trafik.

Inredning: När du kliver in i Cadillac Coupe 355D Series 20 1934 kan du genast se att detta var en av de finaste bilarna du kunde köpa under denna tidsperiod i Amerika. Du har en enorm tygklädd soffa att sitta på. På ratten hittar du ljusreglagen. Det ovala instrumentklustret fyllt med vackra instrument, och de flesta av dem gör fortfarande sitt jobb. Den andra delen av inredningen, som är rumble sitsfacket, kommer du bara åt från utsidan antingen genom att öppna det stora locket på baksidan eller den lilla dörren på höger sida. Allt där inne är också snyggt och snyggt.

Motor och mekanik: Cadillac Coupe 1934D från 355 har en 5.8l V8-motor och den producerar omkring 120 hk. Effekten är mycket för denna tidsperiod och den treväxlade växellådan är fin och stadig. Ett vanligt problem med de flesta förkrigsbilar är att utväxlingen är mycket låg för dagens väglag. Av den anledningen har ägaren installerat en överväxelenhet som kan kopplas in med en strömbrytare på instrumentbrädan. Detta förbättrar körupplevelsen avsevärt eftersom motorn har mycket vridmoment. Bromsarna är väldigt bra, och bilen känns väldigt lättkörd trots ålder och storlek.

Historia: 1934 års Cadillac Coupe 355D Series 20 kom från Frankrike till Sverige och registrerades här för första gången 2021. Restaureringen av bilen gjordes i Frankrike. Den hade bara mindre arbeten och förbättringar gjorda här i Sverige. I Frankrike var det registrerat som ett historiskt fordon. Det är idag en underbar bil i fantastiskt skick redo att möta nya äventyr.

 

Vad gör denna Cadillac speciell?

  • Supersällsynt modell
  • Överväxellåda
  • Rumble sits
  • Utmärkt skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish