Mercedes 220SE Coupe | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1959
TILLVERKARE: Mercedes
MODELL: 220S
KAROSS: Coupe
KM: 180.000
VÄXELLÅDA: Manuell
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 131 hk
PRIS: SÅLD
SKICK:  2

Fordonsöversikt

Mercedes 220SE Coupe W180 till salu

Upptäck en tidlös skönhet som står sig över tiden - 1959 års Mercedes 220SE Coupe, ett riktigt bilmästerverk. Med endast 830 enheter som någonsin tillverkats från oktober 1958 till november 1960, är ​​denna coupe en sällsynt pärla som fångar essensen av lyx och design. Friedrich Geigers idé, dess unika kaross skiljer den från sina Ponton-syskon.

Inredning: Kliv in i sofistikeringens värld. Den röda läderinteriören talar om tidlös elegans, medan palisanderträlisterna ger en touch av vintagecharm och värme. Varje detalj i interiören har bevarats noggrant, vilket visar upp den stora omsorg bilen har fått. Från det vackra originallädret till de ursprungliga mattorna, denna interiör är lika vacker som den kommer. Komforten är dock fortfarande inget som har övervakats. Bilen erbjuder en fantastisk sittposition med möjlighet till boende för förare av varierande storlek. Baksätena i denna coupé gör den också till ett familjevänligt alternativ bland klassikerna. 

Exteriör: Exteriören på denna Mercedes 220SE Coupe (Ponton Coupe) är en syn att skåda. Färgen Weissgrau 158 (vit-grå) utstrålar en klassisk aura, medan kromdetaljerna lyser av stolthet. Den exakta panelmonteringen visar kvaliteten på bilens restaureringsarbete och det övergripande skicket vittnar om den vård den har fått genom åren.

Motor och mekanik: Under huven ligger hjärtat av 220SE - M127-motorn, ett 2.2L 6-cylindrigt kraftpaket. Med en Bosch 2-kolvars mekanisk bränsleinsprutningspump, levererar denna motor 115 hk, vilket säkerställer en mjuk och befallande körning. Den oberoende främre fjädringen med dubbla triangelben och den bakre enkelledade svängaxeln med låg svängpunkt ger en körupplevelse som är både bekväm och dynamisk. Detta tillsammans med bilens smidiga 4-växlade manuella växellåda gör det till en fröjd att köra. 

Historik och dokumentation: Denna Mercedes 220SE Coupe (Ponton Coupe) bär på en rik historia. Den levererades den 21 oktober 1959 av Philipsons i Sverige och hittade tidigt sitt hem hos Lagans Textilfabrik AB i Lagan. Därifrån bytte den ägare, varje ägare lade till ett kapitel till sitt arv. Detaljerad dokumentation medföljer bilen, inklusive register över dess restaurering. Med reservdelsräkningar och verkstadskvitton får du en inblick i dess resa genom tiden. 
Om du bor i Sverige och du har en klassisk Mercedes som du skulle vilja sälja. Vänligen meddela oss här

 

Vad gör denna Mercedes 220S Coupe speciell?

  • Såld ny i Sverige
  • Fullständig dokumentation
  • Original läderinteriör
  • Går perfekt

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish