Mercedes E50 AMG | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1997
TILLVERKARE: Mercedes 
MODELL: E50AMG
KAROSS: Sedan
KM: 195.000
VÄXELLÅDA: Bil
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 347 hk
PRIS: SÅLD
SKICK:  2

Fordonsöversikt

Mercedes E50 AMG till salu

Introduktion: Efter att BMW tagit ansvaret för den sport-sedan BMW M5, var Mercedes-Benz tvungen att ge ett ordentligt svar till den bayerska biltillverkaren och dess hårdaste konkurrent. De tilldelade AMG-tunern att göra sin magi på bilen och resultatet överträffade förväntningarna. Idag står Mercedes W210 E50 AMG som en legend. Det var den första Mercedes E-klass som kom ur Mercedes AMG-samarbetet och det var bilen som startade kriget mellan de kraftfulla sedanerna. 

Inredning: Gå in i den lyxiga världen av 1997 Mercedes W210 E50 AMG, där prestanda möter komfort. Interiören har det exklusiva Designpo-paketet, med fängslande tvåfärgade säten som perfekt kompletterar bilens exteriör. Sjunk in i omfamningen av stödjande skopsäten framtill, med sidostöd för det extra greppet under livliga körningar. Den förarfokuserade kabinen behåller E-klassens klassiska elegans samtidigt som den stolt visar AMG-märket på hastighetsmätaren.

Exteriör: Från utsidan behåller E50 AMG sin tidlösa E-klass elegans, med en touch av AMG distinktion. Beundra den något annorlunda främre stötfångardesignen och de distinkta hjulen som har ett djärvt centrum och fem breda ekrar, ett unikt kännetecken för AMG-hantverk. Den briljanta silvermetalliclacken glittrar i solljuset och accentuerar bilens linjer och konturer. Se det subtila kromade E50-märket, ett emblem för dess kraftfulla prestanda.

Mekanik: Under huven ligger vilddjurets hjärta – en 5.0-liters V8-motor som har konstruerats noggrant av AMG. Med sina specialiserade skärbord och insprutningsinställningar genererar detta kraftpaket enastående 347 hk, vilket lovar en spännande körupplevelse. Tillsammans med en smidig 5-växlad automatisk växellåda kombinerar E50 AMG utan ansträngning kraft med förfining. Ta kontroll över vägen när du accelererar från 0 till 100 km/h på så lite som 5.8 sekunder, ett bevis på bilens enastående prestanda.

Historik och dokumentation: Denna Mercedes W1990 E210 AMG från 50 är ett bevis på dess arv, med en helt original konfiguration utan några modifieringar eller justeringar. Bilen är noggrant underhållen under hela resan och levereras med stämplade serviceböcker, omfattande dokumentation och en färsk servicehistorik. Den har precis genomgått ett oljebyte, byte av tändstift och en AC-renovering, vilket säkerställer toppprestanda. Bilens oklanderliga underhållsrekord understryks ytterligare av att den nyligen avlidit den svenska MOT.

Extrafunktioner: Njut av de lyxiga extrafunktionerna som följer med denna E50 AMG, inklusive ett elektriskt soltak i glas med panoramautsikt som översvämmer kabinen med naturligt ljus. Xenonstrålkastare lyser upp din väg, medan elstolar med minnesinställningar ger personlig komfort. Njut av dina favoritlåtar genom det förstklassiga Bose-högtalarsystemet, som lägger till en symfoni av ljud till dina enheter. Säljer du din Mercedes AMG? Låt oss veta här

 

Vad gör denna Mercedes E50 AMG speciell?

  • Tidig AMG-bil
  • En av de första motorsedanerna

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish