Mercedes 280SL R107 | 39.500 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1984
TILLVERKARE: Mercedes
MODELL: 280SL R107
KAROSS: Cabriolet
KM: 78200
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 185 hk
PRIS 39.500 Euro
SKICK: 1-2 (originalbil)

Fordonsöversikt

Mercedes 280SL R107 till salu

Till salu här är en fantastisk R107 Mercedes 280SL. Bilen ståtar med olycksfri historia, fantastiskt originalskick och en låg körsträcka på 78,000 km. Den visar en slående röd över svart färgkombination, tillsammans med en hardtop, utmärkt dokumentation och originalböcker. Bilens interiör är lika imponerande som exteriören, vilket gör den till ett äkta samlarobjekt.

Exteriör: Exteriören på denna Mercedes 280SL R107 är exceptionellt välskött. Färgkvaliteten är utmärkt, uppvisar en glansig och djup finish med mycket få brister. Alla exteriöra aluminiumdelar uppvisar minimalt slitage, medan den ursprungliga svarta suffletten förblir i nyskick. Dessutom har bilen en röd hardtop i gott skick och sitter på Barock lättmetallfälgar med bra Bridgestone-däck.

Inredning: Inuti matchar R107:s interiör exteriörens förträfflighet. De ursprungliga svarta lädersätena är i utmärkt skick och erbjuder en slående kontrast till den röda exteriören. Andra inredningsdetaljer, som dörrkort, trädetaljer och kromdetaljer, är också oklanderligt underhållna. Modern lyx, inklusive elektriska fönster, AC och farthållare förbättrar körupplevelsen och säkerställer komfort och bekvämlighet.

Motor och mekanik: Denna Mercedes 280SL R107 presterar lika imponerande som den verkar. Dess 185 hk inline sexcylindriga motor ger en mjuk och pålitlig körning, kompletterad med bilens automatiska växellåda och servostyrning, vilket gör den lättmanövrerad för alla förare. Alla mekaniska komponenter är i gott skick, med en nyligen genomförd MOT förra sommaren som bekräftar bilens trafiksäkerhet. Dessutom genomgick bilen sin senaste service för bara 2,000 km sedan, vilket säkerställer fortsatt prestanda och tillförlitlighet. Nytt original Mercedes avgassystem.

Historik och dokumentation: Ursprungligen såld ny i Schweiz, denna Mercedes R107 280SL importerades senare till Sverige 2014. Bilen levereras med omfattande dokumentation, inklusive servicejournaler, MOT-papper och detaljerade specifikationer. Dessutom behåller den alla originalböcker och en välstämplad servicebok, vilket bekräftar dess sällsynta och låga körsträcka på 78,000 km.
Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska Mercedes R107 tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Mercedes 280SL speciell?

  • Originalbil med endast 78200km 
  • Med hardtop och windschott
  • Alla originalböcker och dokumentation
  • 90% i första färgen fortfarande 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish