Corvette C1 1957 | 90.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1957
TILLVERKARE: Corvette
MODELL: C1
KAROSS: Cabriolet
KM: okänd
VÄXELLÅDA: Fyra hastigheter
TILLVERKAD I: USA
HÄSTKRAFT/KW: 230 hk
PRIS: 90.000 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Corvette C1 1957 till salu

Exteriör: Corvette C1957 från 1 som är till salu här har nyligen målats i originalfärgen, "Venetian Red", och den ser fantastisk ut. Alla utvändiga kromdetaljer på denna bil är i skick som nya. Det är en ny vit sufflett på bilen. C1 ser bra ut med stora vita väggdäck och original navkapslar. För amerikansk standard under denna tid ansågs Corvetten vara en liten sportbil, medan den i Europa skulle vara i samma storlek som till exempel en Mercedes sedan med sina 4300 mm långa. Som du kan se på bilderna är det här Corvette C1 med enkelstrålkastare vilket gör den något ovanligare än de vanligare bilarna med dubbla strålkastare som kom 1958 och framåt. Det här är en bil som får mycket uppmärksamhet på vägarna.

Inredning: Trots ytterstorleken på Corvette C1957 från 1 är insidan bäst lämpad för en medelstor förare. Väl bakom det stora ratten sitter du väldigt bekvämt i denna amerikanska sportbil. Det finns många små väldigt coola detaljer. På passagerarsidan har du till exempel en högtalare i samma form som förarens instrumentkluster. Dessutom, med en liten knapp mellan sätena, öppnar du det bakre däckslocket för att få ut din mjuka topp. Klädseln på sätena är ny, precis som de röda mattorna i bilen. Alla små instrument i mitten av bilen gör sitt jobb. Sidofönster är manuellt manövrerade. Bagageutrymmet är stort i den här bilen, och alla paneler och mattan där bak är nya. Under ett lock hittar du reservhjulet.

Motor och mekanik: Bilen tänder lätt och den stora V8:an går supersmidigt. Det är en mycket trevlig avgasnot som passar bilen perfekt. Det jag personligen gillar är den manuella växellådan som är väldigt stadig och lättmanövrerad. Accelerationen är fenomenal, så du kommer snabbt upp i önskad marschhastighet för en cabriolet. Sedan kommer ett lätt tryck på bromsarna att sakta ner dig snabbt. Det har inte körts mycket under åren. Men eftersom Corvetten kommer direkt från en välrenommerad verkstad som har gjort mycket jobb med den, borde den nu vara redo för många år av problemfri körning.

Historia: Den nuvarande ägaren importerade bilen från Florida America 1982. Först registrerad i Danmark och sedan 2013 i Sverige. Den togs genom Teknisk Besiktning här i Sverige 2013 och 2015. Därefter krävs det inte längre för en bil i denna ålder. 1957 års Corvette levereras med de ursprungliga svenska registreringshandlingarna och relevanta fakturor för utfört arbete. Du har nu en chans att köpa ett stycke amerikansk motorhistoria, och för de flesta den enda amerikanska sportbilen.

Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska Corvette tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Corvette speciell?

  • Tidig bil med enkla strålkastare

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish