MG RV8 | 43,500 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1995
TILLVERKARE: MG
MODELL: RV8
KAROSS: Cabriolet
KM: 68,000
VÄXELLÅDA: Fem hastigheter
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 190 hk
PRIS: € 43,500
SKICK:  2

Fordonsöversikt

MG RV8 Roadster 1995 till salu.

MG RV8 är en tvåsitsiga roadster tillverkad av den brittiska biltillverkaren MG från 1993 till 1995. Den var baserad på den klassiska MGB-plattformen, men med en rad moderna uppgraderingar och en elegant, retroinspirerad design.

Under huven drivs RV8:an av en 3.9-liters V8-motor som producerar 190 hästkrafter och 234 lb-ft vridmoment. Denna motor är ihopkopplad med en femväxlad manuell växellåda, och bilen har bakhjulsdrift och en differential med begränsad slirning för utmärkt hantering och prestanda.

RV8:ans kaross är konstruerad av en kombination av stål och kompositmaterial och har klassisk roadster-styling med en lång huva, kort däck och böljande kurvor. Bilen innehåller också en rad moderna bekvämligheter, inklusive elfönsterhissar, luftkonditionering och ett högkvalitativt stereosystem.

Inuti kabinen har RV8 läderklädsel, trädetaljer och en klassisk MG-ratt. Bilen innehåller också en rad mätare och instrumentering, inklusive en varvräknare, hastighetsmätare och oljetrycks- och temperaturmätare.

Trots sina moderna uppgraderingar förblir MG RV8 trogen sina klassiska rötter, med en charmig, retroinspirerad design och en engagerande körupplevelse. Endast 2,000 exemplar producerades under den korta produktionsperioden, vilket gör den till ett sällsynt och eftertraktat samlarobjekt bland MG-entusiaster.

Exteriör: Den blå metallfärgen är bara fantastisk och i visst ljus finns det en antydan av lila i den. MG RV8 visar minimala tecken på användning på utsidan och har nyligen fått en polering. Den svarta suffletten är perfekt och med en genomskinlig plastskärm i ryggen. De 15-tums aluminiumfälgar med ekermönster är utrustade med Michelin-däck. För att säkerställa att vintage MG-förare ska känna sig som hemma är luftintaget precis framför skärmen identiskt med den ursprungliga MGB.

Inredning: MG använde ett ganska tjockt läder för RV8 för att se till att den tål mycket sol och väder. Det finns en instrumentbräda i valnötsträ och träpaneler på dörrarna. På vissa ställen lyfter klarlacken bara lite. Annars är det en superren och bekväm stuga. Bakluckan på MG RV8 är täckt med en svart matta och här hittar du reservhjulet, domkraften och originalverktygsrullen.

Motor: Rover V8 ger dig 190 hästkrafter och det är mer än tillräckligt för denna lilla cabriolet. Det fina är vridmomentet från V8:an och så klart ljudet när man har toppen ner. Normalt underhåll har utförts genom åren och det går väldigt fint idag.

Historia: Precis som de flesta MG RV8, denna bil såldes ny i Japan och kom till Sverige i april 2018. Den har haft en ägare här sedan dess. Det faktum att det här är en blå bil och den är vänsterstyrd är det som gör den väldigt speciell. Det tillverkades inte många bilar som denna. Det medföljer en handbok och alla originaltillbehör.

Har du en MG som du funderar på att sälja så vill vi gärna höra från dig. Vänligen meddela oss här.

 

Vad gör denna MG RV8 speciell?

  • Vänsterstyrd är på MG RV8
  • Sällsynt färg för modellen
  • Utmärkt skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish