Jaguar E-type S3 FHC 2+2 | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1972
MÄRKE: Jaguar
MODELL: E-typserie 3
KAROSS: Coupe
KM: 105000
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 250
PRIS: SÅLD
SKICK: 2

Fordonsöversikt

En sann gentleman sitter aldrig bakom något mindre än tolv cylindrar. Nåväl, åtminstone om du är en riktig klassisk bilentusiast bör du åtminstone en gång i din livstid ha ägt en bil med V12-motor. Det är en speciell känsla.

Exteriör: Jaguar E-type Fixed Head Coupe Series 3 ser fantastisk ut i svart med röd inredning. Färgen är helt perfekt, och alla paneler passar exceptionellt bra. De nästan nya kromade ekerhjulen tillsammans med allt annat mycket snyggt krom gör en stor kontrast till svart. En uppsättning fullt fungerande dimljus är monterade bakom grillen. Jaguar E-Type Series 3 är längre och bredare än de tidigare modellerna och den ser lite mer muskler ut. Undersidan av denna bil är också i ett mycket bra skick. Inte ens någon ytrost att se.

Inredning: Jaguar E-type Coupe Series 3 kom bara i 2+2 eller Roadster. Det betyder att du faktiskt har lite utrymme för barnen bak. Det röda lädret inuti ser och känns fantastiskt. Det ger den perfekta kontrasten till alla svarta detaljer. Instrumentbräda och mattor är också utmärkta. Alla instrument ser skarpa ut och de gör sitt jobb. Om du är stor eller lång kan du glömma de tidiga Jaguar E-typerna, men i en Series 3 är även XL-förare bekväma.

 

Jaguar E-type Coupe till salu

Motor: Ge mig en V12, automatlåda, servostyrning, AC så slutar jag inte köra förrän jag blir hungrig. Jag vet att det inte är en sportbil! I själva verket är det mer som en Jaguar Sedan i ett mycket elegant Grand Touring-paket. Även om det verkligen inte saknas kraft så känns Jaguar E-type Coupe Series 3 tung och rejäl. Mer lämpad för dagens klassiska bilkörning än tidigare modeller. Motorn i denna bil startar lätt. Låter väldigt trevligt med fiskstjärtsavgasen. Automatisk Borg Warner växellåda fungerar underbart. Dessutom känns bromsar och det övergripande tekniska skicket för denna bil bra.

Historia: Registrerade för första gången i USA 1972. Sedan kom Jaguar E-type Coupe Series 3 till Sverige 2005 och var på väg 2006. Det har varit några ägare på denna bil i Sverige. Alla kan dokumenteras i kronologisk ordning. Den senaste tekniska kontrollen (TUF, MOT) här i Sverige gjordes september 2019. E-typen har nyligen varit hos en specialist för en stor service, byte av alla vätskor, byte av några bussningar och alla slangar.

Vad gör Jaguar E-type Series 3 Coupe speciell?

  • Stor färgkombination
  • Iskall luftkonditionering
  • Automatisk växellåda
  • Vänsterstyrd
  • V12-motor

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish