Jaguar XK150 OTS | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1958
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: XK150 OTS
KAROSS: Cabriolet
KM: 4253
VÄXELLÅDA: 4-växlad + överväxel
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 245 hk
PRIS: SÅLD
SKICK:  1-

Fordonsöversikt

Jaguar XK150 OTS till salu

Varför ska du köpa en Jaguar XK150 Open Two Seater?

  • Det är en klassisk sportbil. XK150 OTS är en av de mest ikoniska sportbilarna genom tiderna, och den kommer säkerligen att öka i värde över tiden.
  • Det är en snabb och smidig bil. XK150 OTS drivs av en 3.4-liters sex cylindrig motor som producerar 220 hästkrafter. Den här bilen kan gå från 0 till 60 mph på bara 7.5 sekunder, och den har en topphastighet på 140 mph.
  • Det är en bekväm bil att köra. XK150 OTS är en välbalanserad bil som är både bekväm och rolig att köra. Det är också en relativt lättskött bil.
  • Det är en bil med begränsad produktion. Endast 3,490 150 XK OTS-bilar tillverkades, så det här är en bil som du knappast kommer att se varje dag.

Om du letar efter en klassisk sportbil som är både snygg och snabb, då är Jaguar XK150 OTS ett utmärkt alternativ. Det är en bil som säkerligen kommer att vända huvuden vart du än går, och du kommer säkerligen att få ett leende på läpparna varje gång du kör den.

Här är några ytterligare anledningar till varför du kanske vill köpa en Jaguar XK150 OTS.

  • Det är en brittisk bil, och många människor dras till historien och arvet från brittiska sportbilar.
  • XK150 OTS är en relativt enkel bil att arbeta på, så om du är mekaniskt lagd kan du njuta av att underhålla och förbättra din bil.
  • XK150 OTS har ett stort och aktivt community av ägare och entusiaster, så du kommer att kunna hitta hjälp och stöd om du behöver det.

Om du funderar på att köpa en Jaguar XK150 OTS, se till att göra din research och hitta en bil som är i gott skick. Dessa bilar kan vara dyra att underhålla, så du vill vara säker på att du köper en bil som är värd investeringen.

Exteriör:Vi har sålt många Jaguar XK genom åren, men jag kan inte minnas att någon av dem såg lika slående och prålig ut som den här. Den har den mycket fina djupsvarta lacken och brunt läder. Sedan är krämen på denna tårta är de handbyggda Turrino ståltrådshjulen med vita däcksidor. Det här är en bil som har blivit omfattande restaurerad. Målet har varit att göra den till den mest fantastiska och bäst presterande Jaguar XK150 som möjligt. Detta är en bil som får mycket vägnärvaro.

Inredning: I denna Jaguar XK150 till salu hittar du ett brunt läder av finaste kvalitet och bruna mattor. Alla instrument är bara vackra och alla i fullt fungerande skick. I bagageutrymmet är det dessutom väldigt snyggt och snyggt med reservhjul och originalverktyg på plats. XK OTS-versionen har en liten mjuk topp som fälls ner bakom framsätena för att få bilen att se väldigt lång och elegant ut. Men även med toppen upp ser Jaguar väldigt slående ut. Den stora justerbara (i höjdled) backspegeln på instrumentbrädan ger dig som förare en mycket bra överblick över vad som pågår bakom bilen. Eftersom bilen är så öppen behövs inte sidospeglar (enligt mig) som ger den ett ännu renare utseende.

Motor: Det här är en vacker bil att titta på, men det är först när du kör den som du verkligen förstår vad det handlar om. Den raka sexan på 4.2 l utrustad med två större SU-förgasare levererar så mycket kraft att du kommer att göra även vissa moderna bilar generade vid körljusen. Det är inte bara kraften som kommer att imponera på dig, utan också den perfekta hanteringen, bromsarna och avsaknaden av clonks och gnisslor du normalt hör från bilar under denna tidsperiod. Mekaniskt har det verkligen blivit perfekt på alla sätt.

Historia: Enligt Jaguar Heritage Certificate levererades den till WW Beckner i Maryland USA den 20th av september 1958. 2019 registrerades Jaguar XK150 OTS i Sverige, men den har varit i samma ägande sedan 2016. Den kommer med en stor hög med fakturor på arbete som utförts av välrenommerade verkstäder i Storbritannien under de senaste åren.   

 

 

Vad gör denna Jaguar XK150 speciell?

  • Motoruppgradering till 4.2l
  • Mycket fint skick
  • Turrino ståltrådshjul

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish