Mercedes 280SL Pagoda | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

SÅLD
ÅR: 1971
TILLVERKARE: Mercedes
MODELL: 280SL
KAROSS: Cabriolet
KM: 6000
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 179 hk
PRIS: 
SKICK: 1

Fordonsöversikt

Mercedes 280SL Pagoda till salu

Säljes: Mercedes-Benz 280SL Pagoda 1971. Omfattande restaurerad, matchande nummer och i perfekt skick 

Vi presenterar den ikoniska Mercedes-Benz 280SL Pagoda, en sann klassiker som förkroppsligar tidlös elegans och suveränt hantverk. Denna speciella modell är färdig i en fängslande metallisk blå (Grau Blauw metallic), kompletterad med en lyxig brunt läderinteriör. Efter att ha genomgått en noggrann restaureringsprocess, färdigställd 2016 av den berömda Mercedes-specialisten Havik i Nederländerna, är denna 280SL-pagod ett lysande exempel på fordonsexpertis.

Exteriör: Den metalliska blå exteriören på denna Mercedes-Benz 280SL Pagoda är en syn att se och utstrålar en känsla av sofistikering och stil. Restaureringsarbetet som utförts av Havik har säkerställt att varje aspekt av denna bils utseende är felfritt. Från dess perfekt applicerade lack till den oklanderliga panelpassningen, ingen detalj har förbisetts. Varje krombit på bilen har förnyats till en standard som är lika hög, om inte högre än när bilen lämnade fabriken. 

Inredning: Kliv in i kabinen och omsluten av lyx och komfort. Den bruna läderinteriören ger en varm och inbjudande atmosfär och skapar en atmosfär som verkligen förhöjer körupplevelsen. Under restaureringen var interiören noggrant utformad till höga standarder, vilket resulterade i ett utrymme som är både raffinerat och autentiskt. Varje detalj, från instrumentpanelen till sätena och mattorna, visar upp den exceptionella kvaliteten på restaureringsarbetet. Denna Mercedes-Benz 280SL Pagoda erbjuder en trevlig och bekväm miljö för både förare och passagerare.

 

 • 2021 Nya 3-punkts säkerhetsbälten färg matchade med bilen.
 • 2021 Vindskydd med klassiskt utseende.
 • 2021 Ljudsystem
 • Hardtop i svart medföljer bilen

 

Mekanik: Den här skönheten driver en 2.8-liters rak sexmotor, den största motorn som erbjuds med 280SL Pagoda. Denna motor, känd för sin mjuka och raffinerade prestanda, levererar en harmonisk blandning av kraft och tillförlitlighet. Tillsammans med den automatiska växellådan erbjuder denna Mercedes-Benz enkel cruising, vilket gör den till den perfekta följeslagaren för både livliga körningar och avslappnade resor. Bilen går felfritt idag, ett bevis på det högkvalitativa restaureringsarbetet. Bilen har också matchande nummer vilket betyder att motorn i den idag är den motor som den lämnade fabriken med. 

 • Kaross, färg och inredningsrestaurering slutförd 2016
 • Bränsleinsprutningspump ombyggd/justerad av specialist 2021
 • Nya bränsleinsprutare 2021
 • Alla vätskor byttes 2021

 

Dokumentation och historik: Var säker, denna Mercedes-Benz 280SL Pagoda kommer med omfattande dokumentation, så att du kan spåra dess historia och uppskatta den omsorg den har fått genom åren. Restaureringsprocessen är väldokumenterad med fakturor och bilder, vilket visar den anmärkningsvärda uppmärksamheten på detaljer och den höga standard som upprätthålls under hela restaureringen. Varje del av denna bil har restaurerats på ett professionellt sätt, vilket säkerställer att den uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och äkthet.

Missa inte möjligheten att äga denna minutiöst restaurerade Mercedes-Benz 280SL Pagoda, en sann bilikon. 

Om du har en Mercedes W113 280SL Pagoda som du vill sälja vänligen kontakta oss här.

 

Vad gör denna Mercedes 280SL speciell?

 • Fin och ovanlig färgkombination
 • Super hög kvalitet restaurering
 • Går perfekt
 • Hardtop

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish