Alfa Romeo Montreal | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1971
TILLVERKARE: Alfa Romeo
MODELL: Montreal
KAROSS: GT
KM: 119,000
VÄXELLÅDA: 5 växlad
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 200 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 2+

Fordonsöversikt

Alfa Romeo Montreal 1971 till salu

Alfa Romeo Montreal till salu är en unik sportbil tillverkad av den italienska biltillverkaren Alfa Romeo från 1970 till 1977. Omkring 3,900 1972 bilar tillverkades och de flesta av dem är från 911. Dock med ett högre pris än både Porsche 1973 och Jaguar E- typ sålde Montreal helt enkelt inte när oljekrisen slog till . Bilen designades av Marcello Gandini, som också designade Lamborghini Miura och Lancia Stratos. Den fick sitt namn efter den kanadensiska staden Montreal, som stod värd för Expo 67 World's Fair där Alfa Romeo hade presenterat en konceptbil med liknande design.

Alfa Romeo Montreal fick blandade recensioner när den först släpptes. Även om bilens prestanda och design var allmänt uppskattad, fann vissa kritiker att bilens väghållning var mindre än idealisk, med en tendens till understyrning. Ändå har Montreal sedan dess blivit en kultklassiker, uppskattad för sin unika design och sitt V ljud. Och har idag en hängiven skara anhängare bland Alfa Romeo entusiaster.

Idag är Alfa Romeo Montreal fortfarande en sällsynt och samlarsportbil som är uppskattad för sin design, prestanda och historia.

Exteriör: Alfa Romeo Montreal till salu här lackerades om 2017 i originalfärgen, AR 602 orange metallic. Alla detaljer i rostfritt stål är i utmärkt skick och Alfan har precis försetts med en ny grill, nya speglar och några av emblemen är också nya. Originalhjulen är renoverade och gummit är fräscht. Personligen tycker jag att Alfa Romeo Montreal hör till några av de vackraste exotiska sportbilarna från denna era. På några av bilderna ser ni en uppsättning modernare hjul. Dessa är bara för skojs skull, och bilen kommer att säljas med Chromodora original aluminiumfälgar.

Inredning: På insidan är denna Alfa Romeo Montreal till salu med svart tyg klädsel och en grå matta. Alla instrument och knappar fungerar. Även värme och fläkt fungerar som de ska. Bagageutrymmet har precis fått en ny matta. Original reservhjul är på sin plats med verktygen. Ingen korrosion syns inuti eller utanför.

Motor: Alfa Romeo använde en 2,6l V8 som producerade 200 hk. Den totala körsträckan för denna Alfa Romeo Montreal 1972 är 119,000 kilometer och vid 115,000 kilometer renoverades motorn.

 • Nya kolvringar
 • Slipad och balanserad vevaxel
 • Nya lager
 • Kedjespännare
 • Packningar och tätningar
 • Nytt avgassystem
 • Bakre vevtätning
 • Renovering av topparna och nya packningar
 • Senaste oljeservice var 2023-03-02
 • 2023-03-02 Nya bromsslangar, bromsbelägg fram och ny bromsvätska

Historia: Denna Alfa Romeo Montreal importerades från Italien till Sverige 1988-06-29. Under sina år i Sverige har den ägts av 3 privatpersoner och två företag inklusive oss. Denna Alfa Romeo kommer med originalhandboken och dokumentation. Den senaste besiktningen i Sverige var 2019-04-29 och den behöver inte längre besiktigas här.

Om du bor i Sverige och vill sälja din Alfa Romeo Montreal eller någon annan klassisk Alfa Romeo bil, vill vi gärna hör av dig här. Vi är alltid intresserade av att köpa liknande bilar som det vi säljer.

 

Vad gör denna Alfa Romeo Montreal speciell?

 • Nyrenoverad motor
 • Går perfekt
 • Orange metallic

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish