Alfa Romeo GT Junior 1600 | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1975
MÄRKE: Alfa Romeo
MODELL: GT Junior 1600
KAROSS: Coupe
KM: 83000
VÄXELLÅDA: Manuell fem hastigheter
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 109hp
PRIS: SÅLD

Fordonsöversikt

Alfa Romeo Giulia GT Bertone Coupe går under många namn. 1600-modellen i 105-serien var 1975 GT Junior. Och det var den enda från i år som GT Junior hade dubbla strålkastare som de större syskonen.

Exteriör: Det yttre tillståndet kan bäst beskrivas som en trevlig daglig förare. Lackeringen är gjord för länge sedan i original röd färg och spår av användning syns i form av repor här och där. Stötfångarna och alla andra kromdelar är i utmärkt skick. Alfa Rome GT Junior-fälgar har nyligen sandblästrats och målats och sedan försetts med nya Nokian-däck. I bagageutrymmet finns fortfarande de ursprungliga gummimattorna och under finns original reservhjul, verktyg och domkraft till bilen.

Inredning: Alfa Romeo 1600 GT Junior är exceptionell och original på insidan. Allt från mattor, stolar dash etc etc är original och i perfekt skick. När du tittar inuti är det ingen tvekan om att detta är en original Alfa Romeo på 85,000 km. Och det är extremt välskött inuti.

Motor: Alfa Romeo Giulia 1600-motorn tänds direkt och låter väldigt glad. Bara att köra iväg med den här bilen kan du känna att den är original och med låg km. Den femväxlade växellådan har inga av de normala problemen. Nyligen utrustad med nya bromsok bak. Det senaste arbetet som gjorts är från 2021
Packningar och gummi till insug bytt.

Bränsleslangar och klämmor

Bussningar i framänden

Olja och filter

Tändstift och spetsar

Tändpunkter

4 nya däck

Två nya bromsok bak (2022)

Historia: Denna Alfa Romeo 1600 GT Junior är årsmodell 1975 och registrerades första gången den 30th juni 1975. Den första ägaren hade bilen i endast en månad och sålde den till Fredlund som behöll den till 2022 då jag köpte den. Den har i stort sett alla tekniska inspektionsdokument (TUF) där km kan verifieras. Även gott om servicekvitton. Originalhandbok etc. Jag undrar om det finns en mer original och välbevarad Alfa Romeo 1600 GT Junior där ute! Samma vårdande ägare i 46 år. Måste drivas att uppskatta. Alfa Romeo 105-serien är en underbar klassisk bil i en rimlig prisklass som är enkel och prisvärd att underhålla.  

Vad är det som gör Alfa Romeo GT Junior 1600 speciell?

  • En ägare de senaste 46 åren
  • 83.000km från ny dokumenterad
  • Går perfekt
  • originalinredning

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish