Mercedes 280SE 3.5 W111 | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1971
MÄRKE: Mercedes
MODELL: 280 SE 3.5
KAROSS: Coupe
KM: 40
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 200
PRIS: SÅLD
SKICK: 1

Fordonsöversikt

Mercedes W111-bilarna tillverkades av Mercedes från 1959 till 1971. Den starkaste och mest prestigefyllda modellen kom till 1959 med Mercedes 280SE 3.5 W111 med den nya V8-motorn som producerade 200 hk och en toppfart på 210 km/h. Det tillverkades totalt 3270 W111 280SE 3.5l Coupe-bilar. Designen från Paul Bracq har bestått tidens tand och anses av många som den vackraste Mercedesen från denna tid.

Exteriör: Restaureringen av den här bilen slutfördes i november 2020. Och, det är en konstig känsla för mig att köra en helt ny Mercedes av årsmodell 1971. Denna Mercedes 280SE 3.5 W111 har genomgått en fullständig restaurering till högsta kvalitetsnivå. Den enfärgade blå färgen är en så stor kontrast till det coola magnolia lädret inuti. Namnet på exteriörfärgen är "mittelblau" och lacken är helt perfekt. Mercedes Coupe rullar på en helt ny uppsättning tidsperiodkorrekta Pirelli Cinturato-däck med en tunn vit linje. Som du kan se på bilderna ser den här bilen lika vacker ut under som den gör på toppen. Detta är en klassisk bil med mycket vägnärvaro.

 

Inredning: På Mercedes 280 SE 3.5 Coupe behöver du faktiskt inte öppna dörrar för att se hur vacker interiören är. Eftersom den har så mycket klart glas är den väldigt synlig från utsidan och det är som att kliva in i himlen. Ljusstyrkan inuti ger den där verkligt exklusiva och lyxiga känslan. Och i kombinationen med de mörka träpanelerna och den klassiska Becker-radion är den bara fantastisk. Dock har sittbrunnen ett jobb att göra och det är att ge föraren information om hur motorn mår och låta föraren manövrera bilen. Alla dessa funktioner som blinkers, fläkt, helljus och instrumenten fungerar som de ska. Och självklart har den det där stora elektriska soltaket! W111 280 SE 3.5 har ett bagageutrymme så stort att alla i familjen kan ta med sig sin egen resväska när du åker Grand Touring genom Europa i den här bilen. Det finns också en komplett uppsättning bruna interiörmattor. På en av bilderna har jag bara lagt de två fotmattorna men det är ett komplett set i brunt.

Motor: 3.5l V8:an hade en komplett ombyggnad med nya kolvar och lager. Dessutom byggs de flesta av de mindre komponenterna som går runt motorn om eller ersätts med nya. Som ett resultat går motor och växellåda nu perfekt. Men, det är inte bara det faktum att allt fungerar, när du höjer huven på den här bilen ser det fantastiskt ut. Varje litet rör, bult och slang har återställts till nyskick. Det finns många typer av restaureringar där ute av klassiska bilar. Många av dem är bara på ytan med en glänsande färg och ny inredning. Jag hoppas att du kan se det omfattande arbete som har gjorts med denna bil. Det har tagit många år och tunga räkningar att slutföra det du ser här.

Historia: Denna Mercedes 280 SE 3.5 Coupe importerades till Sverige från Tyskland 1989. Den första leveransen var den 28th av augusti 1970. År 2016 beslutade ägaren att göra en fullständig restaurering av denna W111 Coupe. Det har dokumenterats med bilder längs vägen. På ett sätt kan man säga att den har fått ett nytt liv. Om du, vid 50 års ålder, kunde börja om från början, hur skulle du leva?

Mercedes 280SE 3.5 W111 Coupe höjdpunkter:

  • Verkligen fantastisk restaurering
  • Original och vackra färger
  • 3.5l V8 med 200hk
  • Extra mattset i brunt
  • Becker radio
  • Golde Sollucka som är mycket ovanligt. Öppnas med vev.
  • Pirelli white stripe däck
  • Enastående skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish