Iso Grifo 1967 | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1967
MÄRKE: Iso
MODELL: griffon
KAROSS: Coupe
KM: 9999
VÄXELLÅDA: 5-växlad manuell
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 350
PRIS: SÅLD
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Iso Grifo 350GL 1967 till salu

Iso Grifo var alltid en mycket sällsynt italiensk sportbil. Det byggdes bara 413 bilar totalt. Och till skillnad från det racier syskonen Bizzarrini har inte många duplicerats. Personligen tycker jag att det är en av de coolaste Grand Touring-bilarna som byggts under den här perioden.

Exteriör: Iso Grifo till salu här målades för cirka 20 år sedan och ser fortfarande väldigt snygg ut idag. De helt nya Borrani-hjulen utgör en stor kontrast till den vinröda färgen. Kromdetaljer är i utmärkt skick och undersidan av denna Iso Grifo ser lika bra ut som toppen.

Inredning: Iso Grifo har en mycket snygg interiör i beige läder. Alla original Veglia Borletti-instrument i perfekt skick. Luftkonditionering för att hålla dig sval under de varma sommardagarna.

Iso Grifo, Maserati Ghibli eller Ferrari Daytona?

Motor: Iso Grifo Corvette 327-motorn hade en total översyn och några små uppgraderingar. En av dessa uppgraderingar är ett bränsleinsprutningssystem. Bränsleinsprutningen kan endast ses av det tränade ögat eftersom den är inbyggd i originalförgasaren. Och den kan enkelt tas bort om du föredrar att ha bilen mer som när den kom från fabriken. Det ökar dock prestandan och minskar fortfarande bränsleförbrukningen. En annan uppgradering är Tremecs femväxlade växellåda. Den femväxlade växellådan är perfekt för dagens körförhållanden. Ger dig en fantastisk acceleration och låter dig fortfarande kryssa på motorvägen med ett bekvämt varvtal. 
Historia: Denna Grifo 350 GL var i USA en tid och där genomgick den en omfattande restaurering. Alla originalkvitton samlas i en pärm. Denna 1967 Iso Grifo till salu importerades från Frankrike. Och, den registrerades i Sverige 2006-10-25. Den har varit hos samma ägare sedan dess. Bilen kommer med fakturor på det arbete som utförts här i Sverige och kopior av Teknisk kontroll.

Se den gripande historien om Den röda Grifo här

Tidigare såld Iso Grifo

Vad gör Iso Grifo speciell?

  • En av 413 byggda bilar!
  • 5-växlad Tremec växellåda
  • Nya Borrani hjul
  • Fantastisk Bertone-design
  • Exceptionell dokumentation
  • Utmärkt skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish