Rolls Royce 20/25 3 positions Drophead Coupe | 175.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1933
MÄRKE: Rolls Royce
MODELL: 20 / 25 HP
KAROSS: Drophead Coupe
KM: 100.000
VÄXELLÅDA: 4-växlad manuell
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 0000
PRIS: 175.000 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Exteriör: Denna Rolls Royce 20/25 HP till salu är en Thrupp & Maberly Three Position Drop Head Coupe 1933. Och det måste vara en av de vackraste förkrigsbilarna. Med den låga vindrutan och coupéliknande sufflett. Den ser sportig och snabb ut och kan fortfarande transportera 4 personer bekvämt. Och med den mycket smarta konstruktionen av toppen har den alltid en mycket fin stretch. Den tvåfärgade lacken är i utmärkt skick och passar bilen. Dessutom är kromdelarna i ett mycket bra skick och de där stora P100-strålkastarna! Jag antar att förr i tiden skickade de en signal till andra förare att någon viktig kom bakom dig. De där väldigt stora hjulen har nyligen blivit skoda med nytt gummi. Och den nyligen monterade mjukisen har en mycket bra stretch.

Inredning: Interiören i denna Rolls Royce 20/25 Thrupp Maberly 1933 till salu har en underbar patina. Sittkuddarna framtill är bytta annars är det fortfarande originalläder. Alla instrument gör sitt jobb och instrumentbrädan med alla detaljer ser väldigt bra ut. Rolls Royce Coupe med tre positioner har bekvämt plats för fyra personer. Men utsikten från baksätet är bäst i helt öppet läge. När toppen är nere finns ett sufflettskydd med perfekt passform.

De vackra Rolls Royce Thrupp och Maberly

Motor: Denna Rolls Royce 20/25 HP från 1933 är förvånansvärt lättkörd! Ärligt talat måste jag säga att jag aldrig har kört en så här gammal bil som var så lätt och njutbar att köra. Motorn är så tyst att man knappt hör den gå. Det är en 3.6l rak sexcylindrig motor. Bilen har 12v elsystem och centralsmörjning. Motorn genomgick en fullständig ombyggnad för cirka 20.000 2010 mil sedan. Allt större arbete som utförts på bilen är dokumenterat. 2020 genomgick kopplingen en total översyn. Bilen har använts genom åren och har fått rätt service och smord varje säsong. Senaste servicen gjordes i maj .

Historia: Till att börja med är Rolls Royce 20/25 Thrupp & Maberly DHC en tidigare Concours-vinnare vid RRECs årliga rally och 2000 var det en Concorso D'eleganza-vinnare i Villa D 'Este där den vann bästa icke-italienska deltagare med öppet karosseri. Denna bil finns med i Lawrence Daltons bok "Coachwork of Rolls Royce". Bilen har underhållits av samma Rolls Royce-specialist här i Sverige under åren och har en mycket bra dokumentation. Det finns också några dokument från Storbritannien.

 

Rolls Royce 20/25 3 positions Drop Head Coupe av Thrupp & Maberly höjdpunkter

  • Vinnare av Concorso D'eleganza på Villa D 'Este
  • Mycket attraktivt karosseri
  • Renoverad motor
  • underbart skick 
  • Mycket väldokumenterad
  • Väl underhållen

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish