1958 Jaguar 3.4l XK150 S Open Two Seater

Bilspecifikationer:

ÅR: 1958
MÄRKE: Jaguar
MODELL: XK150 S OTS
KAROSS: Cabriolet
KM: 999999
VÄXELLÅDA: 4-växlad+överväxel
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 250
PRIS: €185,000

Fordonsöversikt

1958 Jaguar XK 150 3,4S LHD OTS till salu

Om du är ny på XK-bilarna kanske du inte är bekant med de olika modellerna. Jaguar XK 150 fanns i Coupe, DHC som betyder Drop Head Coupe och OTS som betyder Open Two-Seater. DHC har ett större tak som fälls ihop och ligger ovanpå bilen som ett dragspel medan OTS har en mindre topp som fälls bort bakom sätena och ger bilen ett mycket renare utseende. Om du planerar att köra mycket med påfyllningen är DHC det bättre alternativet för dig. Det fanns olika motoralternativ och XK 150 S kom med 210 eller 250 hk (standard XK 150 hade 190 hk).

Exteriör: Denna Jaguar XK 150 S är idag i slående skick med mörkblå exteriörfärg och rött läder inuti. Mycket fin krom och bra panelpassform för modellen. Bilen målades om någonstans i regionen 2003 och ser fortfarande fantastisk ut idag.

Inredning: Det finns en mörkblå soft top som snyggt fälls bort bakom sätena så att du kan visa upp den fantastiska röda läderinredningen i perfekt skick. Eftersom detta är XK 150S OTS får du en mycket ren roadster att titta på med toppen nedåt.

Motor: Dokumentationen anger motorns ombyggnad 2016. Den startar lätt och går perfekt. En ny automatisk choke har nyligen monterats och även en elektrisk servostyrning gör denna XK 150 3,4S till en lycka att köra även för en dam. Även överväxellådan är i gott skick och har normalt ljud från slutdrevet. Detta är en bil med matchande nummer.

Historia: Detta är en mycket väldokumenterad Jaguar XK 150 3.4l OTS S. Den har fullständig ägarhistorik i kronologisk ordning. Den har kopior av de olika titlarna där bilen har varit registrerad genom åren. Den levereras med den ursprungliga drift- och servicehandboken, extranycklar och fakturor för en del av det arbete som nyligen utförts. För att sammanfatta, denna beskrivning du ser här erbjuds till försäljning en mycket samlarbar Jaguar XK 150 OTS. Och du skulle kanske ta över det i bästa möjliga skick. Med det menar jag att det inte är en nyrenoverad bil. Det är en bil som har använts och testats och som nu har kommit ihop och presterar så utmärkt som den ser ut. Det är också en mycket sällsynt modell och utan tvekan i den vackraste formen och färgkombinationen. 2020-04-23 den registrerades och togs genom Teknisk kontroll här i Sverige och kommer med svenska registreringshandlingar.

Om du har en vintage Jaguar att sälja. 

Jaguar XK 150 OTS verkstad nära Classix

Jaguar XK 150S OTS Höjdpunkter

  • XK150 i S-konfiguration med 250hk
  • Matchande nummer bil
  • Elektrisk servostyrning
  • Mycket bra tillstånd
  • Öppna tvåsitsiga rent utseende
  • Överstyra

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish