BMW M5 E34 | SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1989
TILLVERKARE: BMW 
MODELL: M5
KAROSS: Sedan
KM: 196.100
VÄXELLÅDA: Fem hastigheter
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 315 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 2

Fordonsöversikt

BMW M5 E34 1989 till salu

BMW E34 M5 står som det sista kapitlet i eran av handmonterade bilar i M-serien och representerar kulmen på M5:s race-inspirerade linje med en sexcylindrig radmotor. Denna motor, som härstammar från M1, levererade en robust 315 hk, och förvandlade den anspråkslösa 5-serie sedan till ett verkligt kraftpaket i förklädnad. Med en accelerationstid på cirka 6 sekunder för 0-100 km/h och en topphastighet begränsad till 250 km/h, i linje med trenden från det sena 34-talet bland tyska tillverkare, visade E5 M upp imponerande prestanda.

Inredning: Interiören i denna bil är oklanderligt bevarad, vilket visar upp en anmärkningsvärd nivå av omsorg. Varje knapp, matta, säte och tak är i utmärkt skick. Sätena, utsmyckade i en smakfull färgkombination med läderbolster och tygcentrum, känns som om de fortfarande är nya och visar minimala tecken på slitage. Noterbara interiördetaljer inkluderar sätesvärme, farthållare, en skidväska, automatisk luftkonditionering och högtalarpaketet med hög kvalitet, vilket bidrar till den totala komforten och lyxen i kabinen.

Exteriör: Bilens exteriör är lika imponerande, utförd i den attraktiva Alpine White-färgen som kompletterar fordonet exceptionellt bra. Färgen uppvisar minimala tecken på slitage, med knappt några märken, repor eller bucklor, och framför allt finns det ingen korrosion - en exceptionell bedrift med tanke på den historiska behandlingen av E34 M5s, särskilt med tanke på deras tidigare överkomliga priser. Exteriören förstärks ytterligare av de fantastiska originalturbinhjulen, vilket ger en distinkt touch till den övergripande estetiken.

Motor och mekanik: Under huven ligger den pålitliga och potenta S38-motorn, ett robust sexcylindrigt kraftverk som producerar 315 hk. Motorn går smidigt och avger ett hälsosamt ljud, och den övergripande prestandan kompletteras av en lyhörd styrning och tät fjädring. Kopplingen och 5-växlad transmission fungerar sömlöst. Anmärkningsvärda externa funktioner inkluderar ett strålkastarspolningssystem och en avtagbar dragkrok. Den senaste servicen, utförd i augusti 2023, inkluderade en omfattande MOT, som bekräftar bilens trafiksäkerhet.

Historik och dokumentation: Denna bil, som kommer från 1989 och registrerades första gången 1991 i Sverige, har vårdats noggrant av sin nuvarande ägare under de senaste sju åren. Omfattande register över gamla servicefakturor och MOT-papper följer med fordonet, vilket ger en transparent och betryggande historia. Dessutom kommer bilen komplett med alla originalböcker, en extra uppsättning nycklar och originaltillbehör, inklusive verktyg, vilket förbättrar dess samlarobjekt och historiska värde.

Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska BMW tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna BMW M5 speciell?

  • Ser fantastiskt ut i vitt
  • 90% i första färgen
  • Mycket originalbil i exceptionellt skick

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish