Jaguar E-type Roadster | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1965
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: E-type OTS
KAROSS: Cabriolet
KM: 96,700
VÄXELLÅDA: 4 växlad
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 203 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Jaguar E-type OTS röd/svart till salu

1965 års Jaguar E-Type till salu, även känd som XK-E, är en brittisk sportbil som introducerades först 1961. E-Type designades av Malcolm Sayer och var ett resultat av Jaguars racingarv, som inkorporerade aerodynamiska och lätta designelement från deras framgångsrika D-Type racerbil.

Under huven drevs 1965 års E-Type av en rak sexa som producerade 265 hästkrafter och 260 lb-ft vridmoment. Motorn var kopplad till en fyrväxlad manuell växellåda som skickade kraft till bakhjulen. E-Types prestanda var imponerande för sin tid, med en topphastighet på 150 mph och acceleration från 0 till 60 mph på bara 7.1 sekunder.

1965 års E-Types design var ett stort försäljningsargument, med sin långa huv, och aerodynamiska linjer som gjorde den till en av sin tids vackraste sportbilar. Interiören var också välutrustad, med lädersäten och en snygg instrumentbräda som innehöll en stor hastighetsmätare och varvräknare. E-Types väghållning fick också beröm, med bra fjädring och kuggstångsstyrning som ger en mjuk och skön körning.

Jaguar E-Type tillverkades fram till 1975 och är fortfarande ett populärt samlarobjekt idag. Dess kombination av stil, prestanda och hantering gör den till en klassisk sportbil som fortsätter att vara mycket eftertraktad av entusiaster och samlare. E-Types varaktiga popularitet är ett bevis på dess tidlösa design och ingenjörskonst, och den är fortfarande en av de mest ikoniska sportbilarna genom tiderna.

Exteriör: Den röda Jaguar E-type OTS vi har till salu här har en nästan perfekt lack och visar endast minimala tecken på användning. Alla karosspaneler passar mycket bra och är lätta att öppna och stänga. Den svarta tygsuffletten är ny. De kromade ekerfäljarna är också i utmärkt skick och försedda med Vredestein Sprint Classic-däck som passar bilen väldigt bra. Jaguaren har en perfekt balans i fjädringen, och den här klassikern får mycket uppmärksamhet när den körs på vägen.

Inredning: Som du kan se har den här Jaguar E-type OTS fortfarande original skinnklädsel och det är också i underbart skick. Detta är den andra generationens säten för E-typen, och den är så mycket bättre än de som satt i de tidigare bilarna. Nu kan du justera ryggstödet och hela sitsen är mycket större. Resten av interiören är också väldigt fin och i bra skick. Alla mätarna och knappar fungerar alla som det är tänkt. I bagageutrymmet har vi de ursprungliga beiga mattorna också i mycket gott skick. Under till bredvid bränsletanken finns reservhjulet och originaldomkraften. Denna bil är också i anmärkningsvärt bra skick i alla dessa skrymslen.

Motor: 1965 introducerades 4,2l-motorn för Jaguar E-type. Detta gav bilen något bättre vridmoment än tidigare 3,8l. De motor i denna byggdes XKE om 2017 och sedan dess har bilen gått cirka 3,000 km. Detta är det arbete som utfördes.

 • Nya kolvringar och lager
 • Renovering av toppen inklusive nya ventiler, lager på kamaxlar
 • Ny expansionstank
 • Tändkablar, stift mm
 • Nya hjullager bak
 • Reparation av klocka och varvtalsmätare
 • Ombyggda förgasare
 • Renovering av gaslänkage
 • Full omlackering av bilen
 • Renoverad generator

Bilen går mycket bra idag och har otrolig prestanda för en bil från 1965. Den känns bra på vägen och har normalt ljud från växellåda och bakaxel.

Historia: Denna Jaguar E-type till salu registrerades i Sverige första gången 1971. Vägmätaren visar strax under 100,000 km. Det finns inte tillräckligt med dokumentation för att stödja det, men genom att titta på bilen känns den väldigt original och som en bil som inte har varit i behov av mycket renovering. Och fortfarande med original skinnklädsel! Den första ägaren hade bilen till 1999 och sedan byttes den in hos en återförsäljare som sålde bilen en månad senare. Den andra privata ägaren behöll bilen till 2022. Det följer med kvitton på utförda arbeten under perioden 2015-2017. Efter denna arbetsinsats och lätta renovering av bilen har den körts endast cirka 3,000 mil. Om du letar efter en E-type Roadster i utmärkt skick med alla efterjusteringar utförda är det här bilen för dig. vill du sälja din Jaguar E-type? Kontakta mig här

 

Vad gör denna Jaguar E-type speciell?

 • matchande nummer
 • Underbart ljudskick
 • Ny softtop

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish