Jaguar XK 120 Coupe | € 95,000

Bilspecifikationer:

Jaguar
ÅR: 1953
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: XK 120
KAROSS: Coupe
KM: 999999
VÄXELLÅDA: 4 växlad
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 160 hk
PRIS: 95,000 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Jaguar XK 120 Coupe till salu

Jaguar XK 120 var en revolutionerande bil när den visades upp på London Motor Show redan 1948. Modell namnet 120 angav bilens topphastighet och framgångarna följdes upp med XK 140 och XK 150. Jaguar XK fanns tillgänglig i tre versioner. Jaguar XK 120 Coupe som du ser till salu här. XK Drop Head Coupe och Open Two-Seater.

Exteriör: Min 18-årige son beskrev den bäst när han sa, en fattig mans Bugatti! Formen på Jaguar XK 120 Coupe är extraordinär. Jag tycker personligen att bilen passar väldigt bra i denna ljusblå färg, och med sina lackerade ekerhjul. Lacken är väldigt blank och fin, och alla spalter är raka. Jaguarens dörrar, motorhuv och bagagelucka stängs och öppnas mycket enkelt för en Jaguar XK. Denna Jaguar XK 120 rullar på en uppsättning mycket fina Michelin-däck med ett tidsperiodiskt korrekt mönster. För bättre trafiksäkerhet har klassiska blinkers diskret monterats i efterhand bak.

Inredning: Under renoveringen av denna Jaguar XK 120 renoverades hela bilen invändigt med nytt beige läder på sätena, nya mattor och innertak. Inredningen kommer med ett certifikat som visar att den uppfyller Jaguars standard. Träpanelerna är nu fina precis som alla mätare på instrumentbrädan. Bakom de två sätena finns ett litet fack och undertill sitter de två batterierna. I bagageutrymmet har du gott om plats för din resväska och ett reservhjul.

Motor: Motorn startar direkt och dessa bilar har automatisk choke som håller tomgången uppe tills motorn blir varm. Den berömda Jaguar motorn är en rak sexa känns väldigt stark och fin. Jaguar XK 120 Coupe växellådan känns anmärkningsvärt bra. Och den har utmärkta bromsar för en bil från 1953.

Historia: Jaguars Heritage Certificate berättar att denna Jaguar XK 120 levererades den 30th januari till Hoffman New York i USA. Enligt dokumentationen i bilen pärm kom den över till Europa 1995. Och en restaurering påbörjades 1998 och avslutades sedan 2004. Den bil såldes senare på auktion och registrerades i Tyskland. I dokumentationen finns även en tysk Classic Data värdering från 2017. Då ansågs denna Jaguar XK 120 vara i skick 1 och hade ett värde av 130,000 Euro. Denna XK kom från The Houtcamp Collection till Sverige i slutet av 2021. Min personliga åsikt om denna bil är: En slående vacker bil som är välsorterad mekaniskt efter att den genomgått omfattande restaureringsarbeten. Det är en underbar bil att köra när man väl kommer in bakom ratten. Men jag är ledsen för om du är längre än 178 cm, kommer inte att få plats utan att modifiera stolen eller bilen.

 

Vad gör denna Jaguar XK 120 FHC speciell?

  • Utmärkt skick
  • Underbar färg
  • Ovanlig i coupe (FHC)

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish