Sälja veteranbil på auktion

Sälja veteranbil på auktion. Samlarbilar till salu

veteranbil-till-auktion Sälja veteranbil på auktion i Sverige, utomlands

 

Att sälja din veteranbil eller samlarbil på auktion kan vara en bra idé. För att veta om det är en bra idé att sälja en bil på auktion se nedan om din bil passar på en eller flera beskrivningar.

# Den ser fin ut på bild, speciellt om den är våt. Då lacken är blank på ytan men har massor av spackelblåsor eller rostbubblor som är svåra att se på bild.

# Din veteranbil har ett eller flera dolda fel som inte visar sig förrän man kört en liten stund. Ex att temperaturmätaren visar fel och bilen kokar efter 15 min. Eller att den är omöjlig att starta när den är varm. (Förmodligen för att jordflätan har dålig kontakt).

# Undersidan av din entusiastbil är ett lapptäcke med hemska rostlagningar som penslats över med riktigt tjock rostskyddsmassa.

# Renoveringsobjekt som ser skapligt ut på ytan, men du vet är hopplösa fall.

auktion bilar

Om du har en veteranbil som passar in på någon av ovanstående beskrivningar kan jag starkt rekommendera dig att sälja den på auktion. Och då gärna med ett av de mindre seriösa auktionsföretagen, gärna nätauktion. Och det är inte alls svårt att hitta.

Köpa veteranbilar på auktion

Om du nu funderar på att köpa din nästa samlarbil på auktion. Då skall du sätta dig ner och fundera lite på vad du tror det är för typ av bilar som hamnar på en auktion. Och om du vill ta den risken att köpa en sådan bil. Jag har från kunder haft flera veteranbilar som platsade i någon kategori ovan som skickades till auktion. Ingen av deras defekter nämndes i auktionsfirmans fina beskrivning och de såldes till ovetande köpare.

Vad gäller vid köp eller försäljning av bil på auktion?

Alla auktionsbolag har olika villkor. Men du skall läsa dem väldigt noga. Till det företag som jag lämnade bil till läste jag några saker i den fina texten. Och om jag hade vetat det innan hade jag aldrig lämnat bilen till auktion.

Om bilen inte blir såld på auktionsdagen så har auktionsfirman rätta att ha kvar bilen i upp till 6 veckor i sina lokaler för att försöka sälja till ditt reservationspris. Under tiden måste du ha den försäkrad. Du som säljare står för alla transporter tills bilen blivit såld. När min bil blev såld hade auktionsfirman rätt att vänta med utbetalning till mig i 8 veckor. Och det tog ändå längre än så tills jag fick en check skickad till mig som banken behövde två veckor på sig att lösa in! Tänk på att det kan förkomma att även måste betala skatt på köp eller sälj arvode. Än en gång, läs alla villkor INNAN du skickar din bil till auktion. Och för dig som köpare gäller samma sak. Läste i en auktionskatalog. ” Bilarna som säljs är endast för att se på” Det vill säga att funktioner som att den har en växellåda inte är nödvändig.

Om du har en bra bil är det bättre att lämna den till en serie handlare på förmedling om du inte vill sälja den själv. Och av samma anledning som att du inte skulle sälja ditt hus utan att anlita en mäklare skall du även anlita en mäklare för din veteranbil om den har ett högre värde. Läs mer om förmedling av veteranbilar här.

Kända auktionsföretag för entusiastbilar
RM Sothebys
Bilweb
PS nätauktioner

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish