Classix öppettider och information

Öppettider och hur du kommer till Classix av Schiebler i Sverige

Måndag-torsdag: kl. 07-00

Fredag: Stängt

Lördag och söndag: kl. 09-00

Tänk på att vi endast visar bilar efter bokad tid. Det beror på att vi förvarar våra bilar på ett lager, vilket kan kräva att vi kan behöva flytta 4-5 andra bilar innan vi kan ta fram bilen som du önskar se. Så om du bara vill titta på klassiska bilar är vi kanske inte det perfekta semestermålet. Eftersom vi bara visar en bil i taget. Istället rekommenderar jag er besöka Autoseum i Simrishamn, en underbar plats fylld med klassiska bilar av alla slag. Ett annat alternativ i vår region är Classic Car House i Köpenhamn, Danmark.

Observera dock att om du kommer för att köpa en veteranbil eller sportbil bil av oss kommer vi att öppna våra dörrar när som helst. Vår hemsida är alltid uppdaterad med de bilar vi för närvarande har till salu och du kan alltid nå oss på telefon eller WhatsApp med eventuella frågor. Mer material på varje bil finns att tillgå.

Innan ditt besök: Vi har alltid gott om bilder och ofta detaljerade filmer på alla bilar vi har till salu. Så att vi kan radera varje frågetecken innan tid och pengar spenderas både för alla parter.

Att komma för att se en klassisk bil med flyg: Den närmaste den internationella flygplatsen är Köpenhamn i Danmark. Det finns dock även svenska flygplatser som t.ex Malmö och Ängelholm som båda ligger cirka 45 minuters bilresa från oss.

Från Köpenhamns flygplats går du rakt ut i ankomsthallen och en skylt med tåg syns på din vänstra sida. Dessa tåg går var 10-15:e minut, och om du vill kontrollera tidtabellen i förväg kan du se den här: www.sj.se. Du kan ta tåget till Malmö centralstation, så hämtar vi dig gärna härifrån. Alternativt kan du fortsätta till Häljarp station, som ligger bara några minuter från vår anläggning.

Besiktning av bilen på vår anläggning: Vi har en lyft, så du kommer att kunna besiktiga bilen även underifrån. För det mesta kan vi ta bilen för en provkörning. Men under vintern, om det finns snö eller salt på gatorna, kommer det inte att vara möjligt. Om du föredrar ett utlåtande från tredje part finns det några mindre verkstäder i området, men detta måste bokas i förväg.

betalningar: Så du har hittat din drömbil och är redo att gå vidare med betalningen. Observera att vi inte kan ta emot kontanter i någon valuta. Banksystemet håller dock på att förbättras och överföringar kan göras på några minuter. Om du vill ta med dig bilen samma dag kan du behöva kontrollera med din bank så du inte har en gräns för betalningar.

Informera din kontaktperson på banken om dina planer för att säkerställa en smidig och snabb transaktion. Om du gör betalningen själv på vår plats, kom ihåg att vissa banker har betalningsgränser som kan höjas innan ditt besök hos oss. Vi tar även Swish

Transport av din klassiska/sportbil efter köpet:

Vi samarbetar med ett lokalt transportföretag och kan erbjuda dig ett bättre pris om du köper bilen av oss. Om din bil ska åka utomlands kan vi hjälpa dig att hitta en pålitlig fraktagent och eventuellt leverera din bil till hamnen. Vintertid, om din bil kräver täckt transport, har vi även goda kontakter för denna tjänst.

Här är några prisexempel för transport:

• Transport på öppen lastbil till norra Tyskland: 500-700 Euro

• Transport på öppen lastbil till södra Tyskland: 700-1000 Euro

• Transport på öppen lastbil till Nederländerna: 600 Euro

• Container till USA:s östkust: cirka 2500 Euro

• Container till USA:s västkust: cirka 3000 Euro

• Färja från Göteborg till Immingham UK med DFDS Seaways: cirka 700 euro

Hotell i vårt område om du behöver övernatta.

  • Hotell Öresund i Landskrona bara 12 min bort med bil.
  • Sundblick B&B vid havet bara 6 minuter bort med bil
  • Grand Hotel i Lund är 25 min bort men väl värt att köra. Och Lund är en underbar liten stad med mycket att se. 

 

Kontrollera importbestämmelserna för klassiska bilar i ditt land. I Sverige är det inga skatter som ska betalas när vi exporterar en bil, och det finns inte heller någon mervärdesskatt (moms) som kan dras av. Inom EU ska det inte finnas någon skatt för dig som importerar bilen. I vissa länder tillkommer dock avgifter.

• Storbritannien: Import av en klassisk bil är idag 5 % tull på inköpspriset.

• Danmark: Bilen måste vara minst 35 år gammal för att betraktas som "klassisk", och avgifterna baseras på det ursprungliga inköpspriset när bilen var ny.

• Tyskland: En ny TÜV-inspektion kommer att kosta cirka 300 Euro.

 

Företagsinformation.

Classix av Schiebler Scandinavia 

Scoutvägen 25, 26193 Saxtorp

Tel: + 46707658904

Registreringsnummer: SE556793337801

Våra Google-recensioner

 

 

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish