Mercedes 220SE W111 Coupe | 65.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1964
TILLVERKARE: Mercedes
MODELL: 220SE W111
KAROSS: Coupe
KM: 45.000
VÄXELLÅDA: 4 växlad
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 120 hk
PRIS 65.000 Euro
SKICK: 1-

Fordonsöversikt

Mercedes 220SE W111 Coupe till salu

Mercedes 1964 W220 Coupe från 111 som är till salu representerar tidlös elegans och lyx. Med sina graciösa linjer, klassiska kromdetaljer och ikoniska galler förblir den en symbol för sofistikerad fordonsindustri. Drivs av en robust 2.2-liters inline-sex-motor, ger den en mjuk och raffinerad körupplevelse. Den rymliga interiören är prydd med högkvalitativa material, inklusive rika trädetaljer och plyschläderstolar, vilket ger både komfort och stil. Känd för sin exceptionella byggkvalitet och ingenjörskonst, erbjuder Mercedes 220 W111 Coupe en körupplevelse som är både lyxig och spännande, vilket gör den till en mycket eftertraktad klassisk bil för både entusiaster och samlare.

Exteriör: Denna 1964 Mercedes 220 W111 Coupe målades för många år sedan, men bilen fick stå kvar en längre period och har först nyligen återvänt till vägen. Av den anledningen är den djupsvarta färgen så blank som den kan bli. Detsamma gäller de helt nya kromdetaljerna runt hela bilen. Alla gummikomponenter har bytts ut mot nya. Bilen rullar på en uppsättning Michelin-däck. Dessa är egentligen vita väggdäck, men den vita sidan har vänts inåt. Därför är det möjligt att montera om dem, om du föredrar vita väggar. Varje detalj under bilen är i nyskick. Med det stora klara glaset på den här bilen sticker bilen verkligen ut med det fantastiska originalröda lädret.

Inredning: Inredningen i bilen är original och välskött, med original vacker röd läderklädsel. Endast golvmattorna har bytts ut. Alla instrument fungerar och träpanelerna är i utmärkt skick. Den vita ratten och växelvredet är som grädden på moset. Bagageutrymmet är rent och snyggt, komplett med original reservdäck och domkraft.

Motor och teknik: 1964 Mercedes 220 SE W111 Coupe har utrustats med en fabriksny motor. Det är en utbytesenhet som levereras av Mercedes (Philipsson Sverige), och motorn har bara gått några hundra kilometer, fortfarande inom inkörningsperioden. Originalväxellådan är i utmärkt skick. Alla komponenter i bromssystemet är nya. Varje bussning och skarv under bilen har ersatts med nya Mercedes originaldelar.

Historia: Mercedes 220SE till salu här rullade av Mercedes produktionslinje den 12 december 1963. Den såldes ny här i Sverige i april 1964 till sin första ägare, herr Fallström. Som bröllopspresent överlämnade han bilen till sin blivande hustru Brita Colleen som använde bilen fram till 1981. 1984 sålde hon bilen till en klassisk bilsamlare i Lindesberg, herr Vidfelt. Herr Vidfelt påbörjade en restaurering av Mercedesen och utnyttjade tillgången på många nya delar från Mercedes till denna modell vid den tiden. Han började med att köpa en helt ny motor och många andra originaldelar från Mercedes. Tyvärr gick herr Vidfelt bort 2014 och lämnade fru Vidfelt med bilen till 2023. Under nytt ägande 2023 och 2024 slutfördes äntligen det restaureringsprojekt som påbörjades 1984, och bilen återvände till vägen. Den är nu återfödd och redo för nya äventyr.

Bor du i Sverige och vill sälja din klassiska Mercedes, snälla Hör av dig genom att skriva till oss här. W111, W112

 

Vad gör denna Mercedes speciell?

  • Toppskick! 
  • Fin och ovanlig färgkombination
  • Ny motor

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish