Jaguar E-type Roadster Series 1 | 150.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1966
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: E-typ
KAROSS: Cabriolet
KM: 70 
VÄXELLÅDA: 4 växlad
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 275 hk
PRIS 150.000 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Jaguar E-type Roadster Series 1 1966 till salu

Jaguar E-Type Series 1 4.2-liters Roadster är en tidlös klassiker som perfekt fångar andan av 1960-talets brittiska excellens. Med sin eleganta design, kraftfulla motor och innovativa funktioner gjorde den här bilen ett bestående intryck på entusiaster över hela världen. Älskad för sitt fantastiska utseende, fantastiska prestanda och spännande körupplevelse, är Series 1 4.2-liters Roadster fortfarande en omhuldad ikon för Jaguars legendariska E-Type-serie.

Exteriör: Denna 1966 E-Type Roadster från 4.2 är färdig i den populära och ikoniska färgen gunmetallgrå. De yttre krombitarna, som det finns många av, är i exceptionellt skick. Bilen sitter på helt nya trådekrade hjul med däck med tunna vita ränder. Dess roadster-konfiguration ger den ett fantastiskt utseende, förstärkt av de ikoniska täckta strålkastarna och känsliga bakljusen. För dagar då vädret inte passar en cabriolet har bilen en svart mjuk topp som enkelt kan fällas upp.

Inredning: Den röda läderinteriören ger en vacker kontrast till den metallgråa exteriören på denna Jaguar E-Type Roadster, en klassisk kombination som älskas av de flesta E-Type-entusiaster. Denna kombination är särskilt slående med tanke på roadsterns öppna cockpitdesign. Mätarna, inredningsdetaljerna och kromdelarna är alla i bra skick.

Motor och mekanik: 1966 Jaguar E-Type Roadster är en lysande bil att köra. Dess 4.2-liters inline-sex-motor ger imponerande 265 hk, tillsammans med en helt synkroniserad fyrväxlad växellåda, vilket ger en njutbar körning. Under huven ser bilen ut som ny, och det är den i stort sett. Motorn har nyligen blivit helt återställd, liksom resten av bilens mekanik. Undertill ser bilen lika bra ut som exteriören, med mycket minimala tecken på användning efter restaureringen.

Historik och dokumentation: Som de flesta Jaguar E-typer som vi har i Sverige importerades denna bil redan 1992 från Amerika. Men vid denna tidpunkt var det ingen skillnad mot den europeiska modellen. Den registrerades här 1993, och sedan 2011 påbörjades en fullständig restaurering. Allt arbete avslutades 2024.
 • Komplett kaross och ny lack.
 • Motorn och växellådan genomgick en fullständig ombyggnad.
 • Nästan alla andra delar som monteras på bilen är nya originaldelar från Jaguar, inklusive avgassystem och alla bussningar och leder i fram- och bakänden.
 • Bromssystemet genomgick en fullständig ombyggnad med nya delar.
 • En ny mjuk topp och sufflettkåpa installerades.
 • Interiören totalrenoverades med rött läder.
 • Bilen klarade teknisk besiktning i mars 2024.
 • Det är en bil med matchande nummer med Jaguar Heritage Certificate.
Återställningsprocessen dokumenteras med bilder och fakturor. Allt arbete utfördes av olika lokala verkstäder. Bor du i Sverige och vill sälja din klassiska Jaguar, snälla Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Jaguar speciell?

 • Helt renoverad bil
 • Fantastisk färgkombination
 • matchande nummer

E-typ guide

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish