Jaguar E-type Cabriolet Series 1.5 | 99.000 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1968
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: E-typ
KAROSS: Cabriolet
KM: 80.000  (miles)
VÄXELLÅDA: Fyra hastigheter
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 203 hk
PRIS: 99.000 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Jaguar E-type OTS Series 1.5 1968 till salu

Jaguar E-Type, en brittisk sportbil tillverkad från 1961 till 1975, är en bilikon hyllad för sin tidlösa design och enastående prestanda. E-Type, vördad för sin aerodynamiska elegans, kraftfulla motorer och banbrytande funktioner som oberoende fjädring och skivbromsar, blev snabbt en symbol för fordonsexpertis. E-Type-arvet, som ofta hyllats som en av de vackraste bilarna som någonsin tillverkats, består som ett bevis på Jaguars engagemang för att blanda stil och prestanda i ett verkligt ikoniskt paket. Series 1.5 Jaguar E-Type, tillverkad 1968, representerar en övergångsfas i den ikoniska sportbilens utveckling. En blandning mellan serie 1 och serie 2, som på något sätt erbjuder det bästa av två världar. 

Inredning: Jaguar E-Types interiör presenterar en enkel, ren och elegant design i svart läder. Medan sätena har blivit omklädda vid något tillfälle, uppvisar de idag en trevlig sliten i estetik. Som en serie 1.5 E-Type kombinerar den tidlösa exteriör av tidiga modeller med en bekvämare och mer tillmötesgående interiör. Det justerbara ryggstödet, en funktion som inte setts i tidigare modeller, ökar komforten. Eftersom den är en cabriolet ger den enklare in- och utstigning, vilket gör den till ett mer tillmötesgående val, särskilt för längre personer. Dessutom är bilen utrustad med säkerhetsbälten för ökad säkerhet. Övriga inredningsdetaljer som mätare, instrumentbräda och knappar är i gott skick.

Exteriör: Färdig i den klassiska Primrose Yellow, exteriören på denna 1968 Jaguar Series 1.5 E-Type visar upp ett tidlöst tilltal. Lacken är i gott skick, passar till en snygg förarbil. Kromdelarna har restaurerats och är i utmärkt skick. Noterbart är att Series 1.5 exteriör behåller sidomarkörerna och bakljusen från tidigare Series 1-bilar men har unika strålkastare exklusivt för detta årsmodell.

Motor och mekanik: Bilens mekanik är i utmärkt skick, vilket ger en tillfredsställande körupplevelse. Styrningen känns lyhörd och den 4.2-liters raka sexmotorn ger en vacker avgaston. Med tillräckligt med kraft för att hålla jämna steg med modern trafik bidrar motorn och växellådan till den övergripande njutbara prestandan hos denna klassiska Jaguar. Den har idag rätt motorblock enligt chassiplattan. 2024-01 Bilen fick ny koppling och lager. Även några nya bussningar och skarvar i framänden. Förgasare har byggts om och bilen går nu perfekt. 

Historik och dokumentation: Denna Jaguar E-Type, som ursprungligen såldes i USA, tog sig till Sverige 1969. Under hela sin resa har omtänksamma ägare noggrant dokumenterat bilens historia, med imponerande register inklusive MOT-papper som går tillbaka till 70-talet och många gamla servicedokument. Den nuvarande ägaren, som har haft bilen i tjugo år, har gett sig ut på omfattande resor, inklusive en resa tillbaka till bilens hem i Storbritannien.

Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska Jaguar E-type tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör denna Jaguar E-type speciell?

  • Underbar färgkombination
  • Serie 1.5
  • Ny koppling 2024-01

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish