Austin Healey 3000 MK3 Fas 2 | 78.500 €

Bilspecifikationer:

ÅR: 1966
TILLVERKARE: Austin Healey
MODELL: 3000MK3
KAROSS: Cabriolet
KM: 85000
VÄXELLÅDA: Fyra hastigheter + överväxel
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 150 hk
PRIS: 78.500 Euro
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Austin Healey 3000 MK3 Phase 2 1966 till salu

Här presenterar vi en Austin Healey 3000 Mk3 BJ8 Phase 2 sportcabriolet från 1966, onekligen en av de mest eftertraktade modellerna i Austin Healey-sortimentet, och av goda skäl. Austin-Healey 3000 Mark III, som introducerades i februari 1964, innebar betydande förbättringar av denna ikoniska sportcabriolet. Motorn fick en effektökning från 136 hk till 150 hk, tack vare en ny kamaxel och förgasaruppgraderingar, vilket resulterade i förbättrad prestanda. Speciellt blev servoassisterad bromsning en standardfunktion, vilket bidrog till förbättrad säkerhet.

Fas II-versionen, som släpptes i maj 1964, modifierade det bakre chassit för ökad markfrigång, vilket ytterligare förbättrade den totala prestandan. Ytterligare funktionsförbättringar innefattade införandet av separata indikatorljus i mars 1965, vilket bidrog till förbättrad sikt och trafiksäkerhet. MK3:an hade en produktion fram till slutet av 1967.

Interiör: Denna Austin Healey Mk3 erbjuder en bekväm och familjevänlig interiör. Sätena är designade för längre resor utan trötthet, med baksäten för barn. Instrumentbrädan i trä, krominstrument, Derrington-ratten, extra mätare i mittkonsolen och en bekvämt placerad överväxelknapp på växelspaken bidrar alla till den tilltalande interiören. Bilen har en ny mörkblå sufflett, mörk tonneau och en matchande soft top-kåpa.

Exteriör: Den ikoniska kombinationen Healey blå över elfenben pryder exteriören, efter att ha fått ett nytt lager färg för fyra år sedan och bibehåller sitt imponerande skick. Kromdetaljer är välbevarade och sitter på 15-tums silvermålade trådekrhjul. Den något sänkta hållningen bidrar till dess korrekta utseende.

Motor och mekanik: 150-litersmotorn på 3 hk går och låter bra, kompletterat med ett avgassystem i rostfritt stål för den perfekta sportiga tonen. Den främre vagnen drar nytta av polyuretanbussningar, vilket ger exakt hantering. En aluminiumradiator säkerställer optimal kylning under varma sommardagar. Noterbart är att de bakre trumbromsarna har uppgraderats till skivbromsar, tillsammans med ytterligare förbättringar som en ny generator, startmotor och regelbunden service. Den fyrväxlade växellådan med överväxel gör den till en utmärkt förarbil.

Historik och dokumentation: Denna Austin Healey 3000 kommer med en omfattande lista över senaste arbeten och medföljande fakturor. Ursprungligen såld ny i Storbritannien, kom den till Sverige i början av 80-talet, med endast två ägare sedan dess. Den nuvarande ägaren har älskat bilen i nästan 27 år, vilket vittnar om dess välskötta historia och uthålliga attraktionskraft.

Om du bor i Sverige och vill sälja din klassiska BMW tack Hör av dig genom att skriva till oss här.

 

Vad gör den här Austin Healey speciell?

  • En av de allra sista Austin Healeys
  • Fin och ovanlig färgkombination
  • Många specialtillverkade delar i rostfritt
  • Matchande nummer bil

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish