Jaguar E-type Coupe Series 1 | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1967
TILLVERKARE: Jaguar
MODELL: E-typ
KAROSS: Coupe
KM: 135.000
VÄXELLÅDA: Manuell fem hastigheter
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 230 hk
PRIS: SÅLD
SKICK:  2

Fordonsöversikt

Jaguar E-type FHC Series 1 till salu

Det tillverkades totalt 5,830 1 Jaguar E-type Series 4.2 Coupe med fast huvud. Personligen tycker jag att detta är den snyggaste Jaguar E-type som någonsin byggts. Om jag skulle ta min fru "Grand Touring" genom Europa, skulle XKE Coupe stå överst på min lista över bilar att köra.

Exteriör: Denna Jaguar E-Type FHC är verkligen en varg i fårakläder. På utsidan ser det ut som en väldigt original bil i originalfärgen "cream", och lacken är väldigt nära perfekt. Gummit runt glaset och dörrarna är fräscht och håller det mesta av vindbruset ute även vid högre hastigheter. E-typen har en perfekt åkhöjd och behöver du packa rejält är bakfjädringen justerbar både i åkhöjd och upptagning. Den har vackra kromade ekerhjul utrustade med tidsriktiga Dunlop-däck. Knock-off-snurrarna har röd Jaguar-gravyr som matchar den röda interiören. Om du är från Tyskland kommer vi att byta ut dessa mot ett set utan vingar så att TÜV:n blir nöjd. Denna bil har även originaltonat Sundym-glas.

Inredning: Men det är när du tittar genom det klara glaset som den här bilen verkligen dyker upp. Den klarröda interiören ger den bästa kontrasten till exteriören. Lädersätena är på toppen av patinahimlen. Någon har verkligen tagit hand om detta läder genom åren, och det är i ett underbart skick idag. Det är troligt att det ursprungliga Dunlop-skummet fortfarande finns under. Jag är väl medveten om att de går att göra om nuförtiden, men jag känner att med modernt skum kommer de aldrig att bli riktigt som de ursprungliga. För din säkerhet finns det en uppsättning gråa trepunktsbälten med kromade flygplansspännen. Du har en fin rad med flip switchar att leka med. Alla mätare är tydliga, vackra och fullt funktionella. Och ta en titt på den supercoola, tidsperiod korrekta Motorola-radion!

Denna serie av Jaguar E-type hade förmodligen de bästa sätena. De är bekväma att sitta i och de ser fantastiska ut. Även ganska långa förare får plats i förarsätet, och ratten är justerbar.

Motor: Men det som verkligen gör den här bilen så speciell ligger under huven. På utsidan är det bara avgasrören som ger bort det och kanske lådan för kartläggning av tändningen. Dessutom har den här bilen ett SNG Barratt-gaskabelsystem för gaspedalen, vilket ger en mycket bättre och snabbare respons.

  • Motorn genomgick en total ombyggnad hos Paul Roach LTD i Storbritannien 2012 och har tillryggalagt 6000 km sedan dess.
  • Högpresterande kamaxlar används.
  • Större ventiler
  • Bromsar har en uppgraderad ventilationssats.
  • 5 växlar
  • Spin-off oljefilter konvertering
  • Koni classic justerbar fjädringssats för snabb körning på väg
  • Uppgraderad torkarmotor
  • Varje bussning, packning eller tätning på denna bil byttes ut under 2016.

Historia: Denna Jaguar E-type Series 1 Coupe med fast huvud tillverkades den 18 maj 1967. Den såldes ny i Storbritannien och tog sig senare till Danmark. Där fick kroppen en fullständig restaurering i slutet av åttiotalet. Den nuvarande ägaren har haft bilen sedan 2010 och har ansträngt sig mycket för att göra denna till en av de bästa körande Jaguar E-typerna som finns. Allt arbete har utförts av professionella verkstäder som är specialiserade på dessa bilar och full dokumentation av detta arbete följer med bilen. Det är den perfekta bilen för någon som letar efter en supersolid bil med stark mekanik. Någon som också gillar längre körningar i sin klassiska bil.

 

Vad gör denna Jaguar E-type speciell?

  • Femväxlad växellåda
  • Extra kraftfull motor
  • Fullständigt sorterat mekaniskt

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish