Citroen DS 23 Pallas | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1975
TILLVERKARE: Citroen
MODELL: DS 23 Pallas
KAROSS: Sedan
KM: 157.000
VÄXELLÅDA: 5 växlad
TILLVERKAD I: Frankrike
HÄSTKRAFT/KW: 131 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 2-3

Fordonsöversikt

Citroen DS 23 Pallas till salu

Ta en titt på denna unika och fantastiska 1975 Citroën DS 23 Pallas Manual, en riktig klassisk pärla! Det är den bästa versionen, och den här är den sista modellen som tillverkades 1975, vilket gör den extra speciell. Pallas-versionen kommer med extra tjockt skum i golvet för en bekväm och tystare åktur, uppgraderad interiör, extra kromdetaljer och mycket mer. Och låt mig berätta, det är som att sitta i sitt eget vardagsrum på hjul. Endast 847 DS-bilar tillverkades 1975, ett svindlande lågt antal jämfört med de cirka 40,000 1974 exemplar som tillverkades 1974. Detta berodde på lanseringen av CX-modellen 847. Majoriteten av de 1975 bilarna som tillverkades gick faktiskt till Sverige. Anledningen till detta var en försening av att få ett typgodkännande för Citroen CX. Detta innebar att CX inte kunde säljas i Sverige på ett år till och DS var det enda alternativet. 

Inredning: Kliv in i denna Citroën DS 23 pallas, och du kommer att mötas av en original brun helläderinredning som är i fantastisk form. Lädret ser fortfarande bra ut, och allt inuti kabinen fungerar som en smäck. Det är en jämn och njutbar tur, det är säkert. Du kommer att känna dig som en kung eller drottning som sitter i den här bilen. Att växla genom den femväxlade manuella växellådan är en njutbar upplevelse och bilen klarar lätt att hänga med i modern trafik och måttliga varvtal. 

Exteriör: Ta en titt på exteriören så ser du en snygg och välpresenterad bil. Alla små rostfria detaljer är i gott skick, och den vita färgen passar bra till det bruna lädret inuti. Dessutom kompletterar den vita färgen de underbara vitrandiga Michelin-däcken. Den ikoniska designen är fortfarande vacker idag och det är en design som verkligen väcker huvuden. Det väcker inte bara huvudena utan tar också fram det bästa i människor. Att köra den här bilen kommer säkert att ge dig en mängd tummen upp och trevliga möten med människor som vill berätta om sina erfarenheter av DS-modeller.  

Mekanik: Mekaniskt sett är denna Citroën DS 23 Pallas till salu i utmärkt skick. Fjädringen fungerar perfekt, och bilen kan höjas och sänkas utan problem. Det är ett nöje att köra utan problem alls. Några senaste uppdateringar inkluderar ett nytt avgassystem i rostfritt stål och förstklassiga Michelin-däck. Normalt underhåll har också genomförts nyligen. Detta inkluderade översyn av bromsarna och normal service. Bilen har även klarat ett svenskt MOT-test med råge, så den är trafiksäker och redo att köra ut på gatorna!

Historik och dokumentation: Denna Citroën DS 23 Pallas såldes första gången i Sverige redan 1975, och den har bara haft tre ägare sedan dess. Den kommer också med en massa pappersarbete, som kvitton på delar, gamla bilder och originalhandboken. Du får en smak av dess historia och vet att den har blivit välvårdad genom åren.
Om du har en Citroen DS som du skulle vilja sälja snälla meddela oss här.

 

Vad gör denna Citroen DS 23 Pallas speciell?

  • Pallas modell med läder
  • Går perfekt
  • Toppmodell i serien DS 23

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish