Aston Martin DBS V8 1974 | € 99,000

Bilspecifikationer:

ÅR: 1974
TILLVERKARE: Aston Martin
MODELL: DBS V8
KAROSS: Coupe
KM: 43.700
VÄXELLÅDA: Automat
TILLVERKAD I: Storbritannien
HÄSTKRAFT/KW: 310 hk
PRIS: € 99.000
SKICK: 3

Fordonsöversikt

Aston Martin V8 1974 till salu

Aston Martin V8 1974 till salu här är idag en av dessa brittiska ikonbilar. 1969 ersatte Aston Martin DBS den vackra DB6-modellen. Till en början fortsatte DBS med raksexmotorn från den tidigare DB6:an, men mycket snart var Tadek Marek V8 klar. Och från 1973 kallades bilarna Aston Martin V8. Aston Martin V8-designen var mycket densamma med några justeringar under åren tills Virage presenterades 1989.

Exteriör: Aston Martin V8 vi har till salu här är lite av ett "ladufynd". Mycket lite har gjorts med den här bilen under åren, och fortfarande är bilen i förvånansvärt bra skick för en Aston Martin. Allt på utsidan förutom lacken är 100% original. Det är fortfarande originalet krom, glas och vi tror att även däcken sannolikt kommer att vara den allra första uppsättningen. De är naturligtvis länge på gång att bytas ut. Detta visar hur lite den här bilen användes under sin 49 år långa liv. Karossen har inga tecken på korrosion på utsidan av bilen och den blå färgen passar modellen av denna bil väldigt bra. Namnet på färgen är Imperial blue. I den ursprungliga utsikten för bilen kan jag läsa är att karossen är gjord av aluminiumlegering över styv stålöverbyggnad integrerad med säkerhetsplattformens chassi. Kaross och chassi helt rostskyddad, ljudisolerad och undertätad. Jag tror att någon som hade övervägt att köpa en Aston Martin DBS V8 har blivit varnad för de rostproblem som dessa bilar hade. Den här bilen ser dock lika gedigen osvetsad ut under som ovanpå.

Inredning: Interiören i 1974 års Aston Martin V8 är helt original och detta är en bil utrustad med luftkonditionering från fabrik. Lädret i naturlig färg är fortfarande skönt och mjukt. Även mattorna är original och golvet under mattorna är mycket solidt. Original Aston Martin säkerhetsbälten även för passagerarna bak.

Motor: Aston Martin var inte så nöjd med Bosch bränsleinsprutning och bestämde sig för att återgå till att använda inte mindre än fyra Weber-förgasare. Med denna inställning producerade bilen 310 hk och kunde göra noll till 60 på 6,1 sekunder med automatisk växellåda. Det var ganska häpnadsväckande prestanda 1974 och på grund av utsläppsbestämmelser hade bilarna som kom senare mindre kraft. Jag vet att många tycker att den här bilen borde ha haft en manuell växellåda, men jag har kört dessa bilar med manuell växellåda, och jag skulle ta automaten över en manuell vilken dag som helst. Dessa bilar är mycket mer av en lyxkryssare i Grand Touring-format än en sportbil.

Historia: Aston Martin V8 till salu här såldes ny till Eastern Motors Limited i Japan. Den tillbringade sitt liv där och kom tillbaka till Europa 2022. Alla importtullar och skatter för EU är betalda. Denna vintage Aston Martin kommer med ett brittiskt certifikat för bilindustrin. Det är en bil med matchande nummer och matchande färger. Observera att bilen har stått stilla i många år och det kommer att krävas full service, arbete och vissa investeringar innan den kan vara tillbaka på vägen. Den kan startas och köras korta sträckor idag. Har du en klassisk Aston Martin som du skulle vilja sälja? Kontakta oss här. 

 

Vad gör denna Aston Martin V8 speciell?

  • Endast 43700km 
  • Mycket original och bevarad bil
  • Matchande siffror och färger

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish