Mercedes 280 SL Pagoda | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

ÅR: 1969
TILLVERKARE: Mercedes
MODELL: 280 SL Pagoda
KAROSS: Cabriolet
KM:  89000 (avläst)
VÄXELLÅDA: 4-växlad manuell
TILLVERKAD I: Tyskland
HÄSTKRAFT/KW: 170 hk
PRIS: SÅLD
SKICK: 2+

Fordonsöversikt

Mercedes 280 SL W113 Pagoda till salu

Mercedes SL modell betäckning på bilar har funnits väldigt länge. Namnet betyder "Super Light" och en Mercedes SL är alltid en tvåsitsig roadster. Mercedes W113-serien av bilar inkluderar 230SL, den kortlivade 250SL och 280SL. Mercedes tillverkade nästan 49,000 W113 bilar från 1963 till 1971, och cirka 40% av dessa Mercedes cabriolet bilar såldes till Amerika. Mercedes SL kom med en hardtop som var lite konkav, och därav namnet Pagoda. Mercedes använde 6 liters sex cylindriga motorer som mot slutet av produktionen var uppe i 2.3 liter. Hardtop var ett tillval, och dessa bilar fanns med automatisk eller manuell växellåda.

Exteriör: Denna Mercedes 280 SL till salu här presenteras i en underbar färgkombination. Färg 467 sandbeige metallic med brun soft topp och inredning. Det är en äldre lack med några mindre spår av användande. Karossen är rostfri och sund. Alla utvändiga kromdetaljer är väldigt fina och alla paneler på bilen har bra passform. Strålkastarna avslöjar att detta är en bil som såldes ny i Amerika. Sidomarkeringarna togs bort när bilen målades om för ca 20 år sedan. Den bruna soft toppen i tyg är helt ny och har en perfekt stretch. Bilen rullar på originalhjul och rätt däckstorlek. Om du föredrar en uppsättning Barock fälgar har vi ett set tillgängligt på hyllan. Denna Mercedes 280SL kommer också med en hardtop i samma färg som bilen. Hardtopen måste dock renoveras.

Inredning: Brun var en typisk färg för denna tidsperiod och denna Mercedes 280SL ser väldigt elegant ut med bruna mattor och säten. De delikata instrumenten ser alla mycket fina ut och fungerar som det var tänkt. På bilderna syns inte en Mercedes windschott som enkelt kan monteras. I bagageutrymmet hittar du original reservhjul och domkraft. Denna vintage Mercedes 280 SL till salu kommer med en original hardtop i samma färg som bilen. Det finns en modern stereo monterad på instrumentbrädan som är lätt att ta bort om så önskas.

Motor och mekanik: Denna Mercedes W113 är med manuell låda och personligen gillar jag den bättre än automaten. Jag kan hålla växlarna hur länge som helst, och just den här Pagoden har en fantastisk avgaston bara runt 3,000 rpm. Det här är en bil som känns väldigt bra på vägen och motorn känns stark. Mycket arbete har gjorts med bilen den senaste tiden. Här är de viktigaste sakerna.

 • Bosch insprutnings pump har renoverats av en specialist i Tyskland
 • Nya motorfästen, termostat kylarslangar mm
 • Värmeventiler och vajrar
 • Hastighetsmätarvajer
 • Nya gummilister i dörrarna
 • Alla tändningsdelar har bytts nyligen
 • Nya bakljus vänster och höger

Historia: Mercedes 280 SL kom tillbaka till Sverige från Oregon USA 1997. Den första ägaren i Sverige hade bilen i 1 år och den andra ägaren hade bilen fram till idag. Mercedesen är mycket väldokumenterad med 3-4 pärmar av kvitton på delar och utfört arbete samt mycket information om modellen. Verkstadshandbok är också med. Om du bor i Sverige och har en Mercedes W113 Pagoda som du skulle vilja sälja. Snälla du kontakta oss här.

 

Vad gör denna Mercedes 280 SL speciell?

 • Fin och ovanlig färgkombination
 • Mycket original och välbevarad
 • Går perfekt
 • Ny soft topp
 • Hardtop

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish