Pininfarina 124 Spindel | SÅLD

SÅLD

Bilspecifikationer:

SÅLD
ÅR: 1985
MÄRKE: Pininfarina
MODELL: 124 Spider
KAROSS: Cabriolet
KM: 128000
VÄXELLÅDA: 5-växlad manuell
TILLVERKAD I: Italien
HÄSTKRAFT/KW: 105
PRIS: 
SKICK: 2

Fordonsöversikt

Pininfarina 124 Spider till salu

Pininfarina 124 Spider är en klassisk sportbil som tillverkades av det italienska designföretaget Pininfarina och såldes under varumärket Fiat. Den var i produktion från 1966 till 1985, med 1985 års modell som den slutliga versionen av bilen. Pininfarina 124 Spider designades för att vara en snygg och sportig roadster som också var praktisk för dagligt bruk. Den byggdes på en plattform som delades med Fiat 124 Sedan, och den hade en frontmotor, bakhjulsdriven layout.

Under huven drevs Pininfarina 124 Spider av en 2,0 liters inline-fyramotor som producerade cirka 105 hästkrafter. Den parades ihop med en femväxlad manuell växellåda, och den hade bra acceleration och toppfart för sin tid. Bilen hade en relativt enkel och okomplicerad design, med en lång motorhuv, ett kort bakre däck och en infällbar sufflett.

Pininfarina 124 Spider var känd för sin utmärkta hantering och lyhörda styrning, vilket gjorde det till en fröjd att köra på slingrande vägar. Den hade en bekväm åktur och en vältrimmad fjädring, vilket gjorde den lämplig för såväl långa resor som korta turer runt stan. Inredningen i bilen var också bekväm och välutrustad, med stödjande säten, en anständig mängd förvaringsutrymme och en modern instrumentbräda med tydlig instrumentering.

Sammanfattningsvis var Pininfarina 124 Spider en välbalanserad sportbil som erbjöd en bra kombination av prestanda, stil och funktionalitet. Det var ett populärt val för köpare som ville ha en sportig bil som också var bekväm och lätt att leva med dagligen. Trots att den avvecklades 1985 är Pininfarina 124 Spider fortfarande en älskad klassiker som fortfarande är mycket eftertraktad av samlare och entusiaster idag.

Exteriör: Denna mycket sena 1985 Pininfarina 124 Spider ser fantastisk ut i originalfärgen Rosso metallizato. Utrustad med de små stötfångarna från de tidigare bilarna nyligen. Rullar på en vacker uppsättning Volumex-hjul. De ursprungliga 14” Pininfarina-hjulen finns också tillgängliga. En ny soft-top i svart. Under denna bil är den absolut rostfri och har aldrig svetsats.

Inredning: Mycket fina svarta lädersäten, och bra mattor. Utmärkta originalträpaneler, med kromringar runt instrumenten för att lysa upp instrumenteringen. Vindskydd bakom sätena, och Pininfarina har ett litet fack bakom sätena som kan låsas. Det finns en modern radio/cd-grej.

Motor: Tvåliters twincam-motorn i Pininfarina 124 Spider fungerar alldeles utmärkt. Nyligen oljebyte och ny kamrem. Har precis kört den 700 mil utan problem. Sportavgassystem i rostfritt stål

Historia: Det här är en väldigt sen Pininfarina 124 Spider, och enligt vad jag har fått reda på var det bara 26 bilar som producerades efter denna. Det var tänkt att gå till Amerika, men stannade i Tyskland och registrerades för första gången 13th av mars 1987. Den låg i Tyskland tills jag köpte bilen 2007. Jag sålde den till en man här i Sverige. Han sålde senare till en annan längre upp i norr och jag köpte den tillbaka 2022. Enligt min mening är dessa bilar de allra bästa 124 Spiders. Denna bil är mycket sällsynt i denna färg och den ser fantastisk ut.

Vad gör denna Pininfarina 124 Spider speciell?

  • Superfin färg
  • En av de allra senast byggda
  • Årsmodell 85,5
  • Volumex och originalhjul
  • Uppdaterade stötfångare
  • Läder

Nyhetsbrev

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kommer du alltid att vara uppdaterad om nya bilar på väg in.
* obligatoriskt

Språk

en English cs Czech da Danish nl Dutch fr French de German it Italian no Norwegian pl Polish es Spanish sv Swedish